En Sıcak Konular

"Cumhurbaşkanı adayınız da orada olacak!"  

0 0 0000 00:00 tsi
Çokuluslu Hükümet Bilderberg'in üyeleri dünyayı etkileyecek kararları bu kez İstanbul'da çizecek… Bilderberg uzmanları uluslararası politikanın iplerini elinde tutan, dünyanın en güçlü adamları ve her yıl büyük bir gizlilik içinde toplanan Bilderb

Onlar uluslararası politikanın iplerini elinde tutan, dünyanın en güçlü adamları ve her yıl büyük bir gizlilik içinde toplanıyorlar. Bilderberg Kulübü'nün seçkin üyeleri önümüzdeki hafta İstanbul'da olacak ama neler konuşacaklarını kimse bilmiyor ve bilemeyecek! Yıllardır Kulüp'ü izleyen "Bilderberg uzmanları"nın bu yılki toplantının gündemine ilişkin açıklamaları neler?

"Buraya Bilderberg Konferansı'nı izlemeye geldiğinizi biliyoruz. Katılımcıların çoğu bile nerede yapılacağını bir hafta öncesine kadar haber alamazken, siz her toplantının yerini biliyorsunuz. İsim yapmış bir gazete için çalışmıyorsunuz. Üyelerimizi rahatsız eden makaleler yazıyorsunuz. ABD Kongresi'nin ve Kanada Parlamentosu'nun birçok üyesi, siz davetli olduklarını yazdıktan sonra yıllık toplantımıza katılmaktan vazgeçmek zorunda kaldı"


Bir gizli servis elemanının 2003 yılında Fransa'da bu sözleri sarf ettiği kişi Kanadalı gazeteci Daniel Estulin. Gizli servislerce izlenmesinin nedeni dünyanın en gizli organizasyonu olan Bilderberg toplantılarını yıllardan beri takip etmesi ve gizli tutulmaya çalışılan pek çok karanlık noktayı gün ışığına çıkarması. Estulin, bugünlerde İstanbul'da. Çünkü Bilderberg Konferansı'nın bu yılki durağı İstanbul. April Yayınları tarafından "Bilderberg Kulübü" adıyla yayımlanan kitabında grubun iç yüzünü anlatan Estulin, Yeni Aktüel'e Bilderberg'in tarihi misyonu ve 31 Mayıs - 3 Haziran tarihleri arasında yapılacak İstanbul toplantısındaki olası gündem maddeleri hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.

Çokuluslu hükümet

Bilderberg Kulübü, adını 1954 yılında ilk kez toplandığı Hollanda'daki Bilderberg Oteli'nden alıyor. Kulübün kurucuları Hollanda Prensi Bernhard ve Polonyalı sosyolog Dr. Joseph Hieronim Retinger. Prens Bernhard eski bir Nazi, SS üyesi. Bilderberg'in finansmanını sağlayan güçlerse ABD'deki Rockefeller Vakfı ile banker Rotschild ailesi.
Bilderberg'e tüm dünyadan seçkin devlet adamları, başbakanlar, bakanlar, ünlü gazeteciler, büyük medya kartellerinin patronları ve çokuluslu şirketlerin sahip ya da temsilcileri davet ediliyor. Geçmişten bugüne dünya politikasına yön veren isimlerden Paul Wolfowitz, Henry Kissinger, David Rockefeller, Zbigniew Brzezinski ve Tony Blair Bilderberg'in seçilmiş üyelerinden bazıları. Ayrıca Eisenhoower'den bu yana bütün ABD başkanları Bilderberg Kulübü'nden çıkıyor. İngiltere hükümetinin önde gelen bakanları da.
Kuruluş misyonunu bugün de sürdüren kulüp, adeta dünyanın kaderini çizenlerin kaderini çiziyor. Bu toplantıya katılanlar kısa süre içinde kariyerlerinde büyük sıçramalar yaşıyor. Örneğin Bill Clinton, Bilderberg toplantılarına 1991'de katıldıktan bir yıl sonra başkan seçildi. Tony Blair 1993'te katıldığı toplantıdan bir yıl sonra İşçi Partisi Başkanı, üç yıl sonra da başbakan oldu. Ayrıca 1971'den itibaren NATO'nun bütün genel sekreterleri Bilderberg katılımcıları arasından çıktı! Bilderberg'in siyasilerin kariyerine olan etkisinin en çarpıcı örneği ise İngiltere'nin eski başbakanı Margaret Thatcher. Bilderberg toplantısına katıldıktan sonra Thatcher'ın bir anda yıldızı parladı. Ancak "Demir Lady", ülkesinin egemenliğini Bilderbergciler tarafından tasarlanmış bir Avrupa Süper Devleti'ne teslim etmeye karşı çıktığı için kulüp kararıyla yerini John Major'a bırakmak zorunda kaldı. Major'ın da Bilderberg katılımcılarından biri olduğunu söylememize herhalde gerek yok!

Kosova'nın inşası ABD'ye

Bilderberg'in en önemli özelliği gizlilik! Toplantılara değil kayıt cihazı, kağıt kalemle bile girilemiyor. Hiçbir kaydı ve belgesi bulunmuyor. Son yıllarda basının ilgisinin artması üzerine Bilderbergciler dünya konjonktürü hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını, iddiaların aksine dünyaya yön verecek kararlar almadıklarını söyleseler de Estulin'in verdiği örnekler aksini işaret ediyor: "1999'daki Kosova müdahalesi 1996 Bilderberg toplantısında kararlaştırılmıştı. 1997 Asya krizinin ABD ekonomisini de sarsacağını bekledik. Ancak olmadı! Çünkü Bilderberg'den Kosova'ya müdahale kararı çıktı. Birkaç yüz milyar dolar değerindeki köprü, rafineri ve fabrika havaya uçuruldu. Bunların hepsinin yeniden inşasını Amerikan şirketleri üstlendi. Kosova Kurtuluş Ordusu, Doğu Avrupa'ya giren eroinin yüzde 77'sini kontrol ediyordu. Uyuşturucu parası filtreden geçirilerek sisteme dahil edildi ve Wall Street'e yatırıldı. Diğer bir ilgi çekici olay Irak Savaşı. 2002 Bilderberg toplantısında Avrupalı üyeler seçmenlerin tepkisinden çekindikleri için saldırının 2002 sonbaharından Mart 2003'e ertelenmesi konusunda ABD'lilerle anlaştı. Dünyanın bütün büyük gazeteleri savaşın 2002 sonbaharında yapılacağını yazarken biz Mart 2003'te başlayacağını söyledik. New York Times ya da Washington Post iseniz, toplantıya katılmışsanız ve savaşın tam tarihini biliyorsanız gazetecilik etiği gereği bunu yazmanız gerekir. Siz olsanız ne yapardınız?"
Medyaya bir sorusu daha var Estulin'in: "2005'te Bilderberg'e katılanlardan biri Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Cüneyt Ülsever'di. Gazeteden, Bilderberg'le ilgili en ufak bir ses çıkmadı. Dünyanın en güçlü 120 kişisi, gizli servisler ve yerel polis tarafından korunan bir otelde dört gün boyunca toplanıyorsa buna bir özet olarak dahi gazetenizde yer vermez misiniz? Kısaca söylemek gerekirse işte bu Bilderberg'in gücüdür."


Türkiye’nin Nükleer programına yardım edecekler
 
Ve dünyanın kaderini belirleyecek bu gizemli kulübün üyeleri önümüzdeki hafta İstanbul'da.
Petrol ve doğalgaz arzı azaldıkça, özellikle ekonomik patlama yaşayan Hindistan ve Çin’in talebi fırlayacak. Bilderbergciler 2007-2008 arasında petrol fiyatını 105-150 dolar aralığında tutmak konusunda anlaştı. Ortadoğu’da yer alan yenilenemeyen kaynakların kontrolü için ABD, Avrupa, Rusya, ve Çin’e meydan okumaya zorlanacak.
Avrupa’nın Rusya ile Orta Asya’yı da kapsayan ilişkileri. İran savaşı kesinlikle masada olacak. ABD’ye çizgiyi geçmemesi söylenecek. ‘’ Bu yılın konusu kesinlikle İran. İran’a nükleer gücü nedeniyle saldırılırken Bilderbergciler, Türkiye’nin nükleer programına yardım ediyor olacak. Bu büyük ikiyüzlülük.  Dünyanın geleceğine gerçekten de bu dört günde karar verilecek. Dünyanın dört bir yanından borçların hafifletilmesi, kaynakların yeniden dağıtılması ve barış talepleri gelirken ne yazık ki bunlar hiç konuşulmayacak bile.
IMF ve Dünya Bankası’nın yığranmış imajının yeniden yapılandırılması olacak. Bilderberg 2007’de kararlaştırılacak. Irak batağı yeniden gözden geçirilecek. Blair’in ayrılmasından sonra, her ne pahasına olursa olsun İngiltere’nin Avrupa cemiyetine entegrasyonuna devam etmesi söylenecek.
Toplantıda alınan kararları asla bilemeyecek olsak da uygulamalarını göreceğimiz kesin..

Fehmi Koru vitrin makyajı!

Üçüncü kez Bilderberg katılımcılarını ağırlayacak olan Türkiye'deki toplantıların ilki 1959'da Yeşilköy Çınar Otel'de, ikincisi ise Bülent Ecevit'in de katılımıyla 1975'te Çeşme Altınyunus Oteli'nde yapılmıştı. Bilderberg'in Türkiye Masası Başkanlığı'nı 20 yıl süreyle İngiltere Kraliçesi ile yakın arkadaş olan, Galatasaray'ın eski başkanlarından Selahattin Beyazıt sürdürdü. 2003'te Milliyet yazarı Serpil Yılmaz daha sonra bu görevi Vehbi Koç'un kızı Suna Kıraç'ın devraldığını yazdı. Şimdilerdeyse bu görev Mustafa Koç'un! Daniel Estulin, Bilderberg'in Mustafa Koç'a güvendiğini söylüyor: "Mustafa Koç düzenli bir üye. Her yaptığı ve söylediği kulübün bölgesel politikalarına katkıda bulunur. Gözlerinizi onun üstünde tutun!"
Her toplantıyı yakından takip eden Estulin'in diğer Türk davetlilerle ilgili de yorumları var: "Geçen yılki toplantıya katılan Fehmi Koru'nun yeniden davet edileceğinden eminim. Rockefeller ve Kissinger'dan örtülü onay aldı. Koru ne yazık ki eski kafalılar için kullanışlı bir isim ve bir vitrin makyajı olduğunun farkında değil. Tüm güçlü ve etkili Türkler oradadır. Kemal Derviş, Kemal Köprülü, Egemen Bağış ve Ümit Boyner vs."
Estulin, küçük veya orta büyüklükteki ülkelerden genellikle iki ya da üç kişi davet edilirken Türkiye'den geçen yıl yedi kişi katılmasını manidar buluyor ve ekliyor: "Bu sene bahse girerim ki Ali Babacan da katılacak. Gözlerinizi toplantıya dikin ve kimlerin tekrar çağrıldığına ve kimlerin bir köşeye atıldığına bakın. Bu size kısa vadede kimin önemli bir politik aktör haline geleceği hakkında önemli ipuçları verecektir. Örneğin Global Menkul Değerler Yönetim Kurulu Üyesi İmregül Gencer 2005 yılındaki toplantıya katılmıştı, geçen yıl çağrılmadı. Eğer bu yıl tekrar katılırsa Bilderberg ona bir şans daha veriyor demektir. Katılmazsa kariyeri bitmiştir!"
Kendini Bilderberg'e adayan az sayıdaki araştırmacıdan İngiliz gazeteci Tony Gosling ise bu konuda şu yorumu yapıyor: "Eğer umut vaat eden yeni bir muhalefet ya da cumhurbaşkanı adayınız varsa, mutlaka orada olacaktır!"

Bilderberg’in Cumhurbaşkanı adayı: Formüllü ağabey!

İyibilgi bu noktada bir parantez açıyor:  Bilderberg’de boy göstereceği iddia edilen Cumhurbaşkanı adayı kim olabilir?
Aklımıza sol cenah tarafından formüller üretilen bir “ağabey” çıkıyor karşımıza… Türkiye İşçi Partisi kökenli, Diyarbakırlı ağabey, solu birleştirici fikirlerin kurtarıcısı olarak formüllerin kilit noktasında duruyor. O ağabey ki , 1995 yılında İsviçre’deki Bilderberg toplantısına Başbakan yardımcısı sıfatıyla katıldı.
Dönüşünde gazetecilerin toplantı hakkındaki sorularına ‘’ Bilderberg kapalı bir toplantı; oradaki konuşmalar hakkında bilgi verilemiyor. O kurala, uymak zorundayız’’ demekle yetindi. Bilderberg müdavimi ağabeyimiz, Türk siyasetinde hep önemli görevlerde bulundu. Devlet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı, Meclis Başkanlığı yaptı. 1994 yılında Şimon Peres’in daveti üzerine İsrail’e kurulu Peres Center Of Peace üyesi. Diğer Türk üye Cegi Kamhi.

Sosyalist ağabeyimiz, Tam siyasetten koptuğu düşünülen bir anda birden bire Afganistan gibi en hassas bölgelerden birinde NATO’nın en yetkili ismi yani -sömürge valisi- olarak karşımıza çıktı. 

Kim mi? Tabii ki Hikmet Çetin!

Çetin’in yakında sahne-i siyasette Cumhurbaşkanlığı tartışmalarının odağında görürsek ve bu tartışmanın sürükleyicileri arasında Türk iş dünyası olursa şaşırmayacağız….

Yeni Aktüel- iyibilgi.com



Bu haber 813 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,432 µs