En Sıcak Konular

Güney Kıbrıs: Hükümet görüşmelerinde sonuç yok...

31 Temmuz 2011 15:31 tsi
Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Dmitris Hristofyas'ın, kabinedeki iki bakanını geri çekme kararı alan Demokrat Partisi (DİKO) ile yaşadığı kriz henüz çözümlenemedi.

Rum basını Hristofyas'ın, bu krizi çözmek için önceki gün DİKO ile yeniden masaya oturduğunu; ancak bu sorunda bir mutabakata varılamadığını aktardı.

Haberi "Ertelenmeden Ertelenmeye" başlığıyla veren Politis gazetesi, Hristofyas ve Karoyan'ın geçtiğimiz Perşembe günü de bir toplantı gerçekleştirdiğini ve bundan da herhangi bir sonucun çıkmadığını anımsattı.

Gazete, bilgilere dayanarak görüşmenin dün akşamki bölümünde, işbirliğinin devam edeceğine yönelik olarak bazı ilerlemelerin sağlandığını, Hristofyas'ın, Karoyan'a; ekonomide görüşme halinde olan tedbirler paketinin ötesinde tedbirlerin ileriye götürülmesi, Güney Kıbrıs'ın enerji politikasının gözden geçirilmesi yönünde teyitlerde bulunduğunu yazdı.

Bazı anlaşmazlıkların ise ortadan kaldırılamadığını, bu nedenlerle Hristofyas ve Karoyan'ın ilerleyen günlerde yeniden bir araya geleceklerini yazan gazete, DİKO'nun, Hristofyas'ın müzakerelerde sunduğu "dönüşümlü başkanlık, ağırlıklı oy ve 50 bin TC kökenli vatandaşın kalması" önerilerini geri çekmesine ilişkin talebindeki anlaşmazlığın devam ettiğini belirtti.

Habere göre Hristofyas, önerilerin bu zaman diliminde geri çekilmesinin yanlış olacağını Karoyan'a iletirken, Hristofyas müzakerelerdeki görüşmenin nasıl geliştiğine ilişkin olarak da Karoyan'a bilgi vermekten kaçındı. Gazete Hristofyas ve Karoyan'ın gelecek Çarşamba günü yeniden bir araya gelmesinin beklendiğini de yazdı.

Bu arada, DİKO Başkanı Marios Karoyan, bir saat 45 dakika süren görüşmenin ardından, Hristofyas'la olan görüşmesinin, DİKO'nun hükümette kalması için ortaya koyduğu koşulların özünü kapsadığını söyledi. Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas ise görüşme sonrasında herhangi bir açıklama yapmadı.

KABİNE İLERLEYEN GÜNLERDE AÇIKLANACAK

Haravgi gazetesi ise kurulacak olan yeni geniş tabanlı hükümetin önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirtti. Gazete, Hristofyas ve Karoyan arasındaki diyaloğun nasıl gelişeceğinden bağımsız olarak (DİKO'lu veya DİKO'suz) kabinenin kurulacağını ve yeni bakan isimlerinin büyük bir olasılıkla hafta başında açıklanacağını yazdı.

cha



Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,679 µs