'Cunta Davası'na karışan terfi alamayacak | " /> 'Cunta Davası'na karışan terfi alamayacak | "/>

En Sıcak Konular

'Cunta Davası'na karışan terfi alamayacak

31 Temmuz 2011 10:12 tsi
'Cunta Davası'na karışan terfi alamayacak Yarın başlayacak YAŞ’ta darbe davası sanığı generallerin terfi ettirilmeyeceği, sanık konumundaki toplam 49 generalin yerine de yeni isimlerin atanacağı ifade ediliyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının emekliliğini istemesi üzerine başlayan komuta sıkıntısı Orgeneral Necdet Özel’in Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanmasıyla kısa sürede çözülürken, gözler bir kez daha Pazartesi günü yapılacak YAŞ’a çevrildi. Edinilen bilgiye göre, YAŞ’ta darbe teşebbüsü davalarında yargılanan subayların yerine yeni atamalar olacak.

Terfi listesinde 20 sanık general var

Balyoz tutuklusu Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı ve açığa alınmış 3 general ve amiral dahil 18 sanık general YAŞ’ta terfi listesinde. Bunlara, Andıç davasında yakalama istenen Korg. İ. Hakkı Pekin ve Tuğa. Alaettin Sevim de eklendi. Dolayısıyla YAŞ toplantısında öncelikle bu 20 general ve amiral üzerinde durulacak. Daha sonra da ordudaki diğer tutuklu general ve amirallerin yerine yeni atamalar yapılması gündeme gelecek. Bu durumda 49 general ve amiral var.

Kara’da en güçlü aday Kıvrıkoğlu


Orgeneral Koşaner’in emekliliği ise en çok Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na (KKK) atamayı etkileyecek. Erdal Ceylanoğlu bu yıl zaten emekli olacaktı ve yerine Orgeneral Özel atanacaktı. Ancak Özel, şimdi Genelkurmay Başkanı oluyor. KKK için en güçlü aday 1. Ordu Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu. Genelkurmay 2. Başkanı Org. Aslan Güner’in de 1. Ordu’ya atanacağı belirtiliyor. KKK’da sanık 18 generalin yerine atama yapılacak.

Jandarma’nın sürprizi Yörük Paşa

Jandarma Genel Komutanlığı için sürpriz bir atamanın gündemde olduğu ifade edildi, Geçen yıl orgeneralliğe terfi eden 2. Ordu Komutanı Servet Yörük’ün adı Jandarma Genel Komutanlığı için geçiyor. Yörük’ün Jandarma’ya geçmesi durumunda Orgeneral Bekir Kalyoncu’nun da ordu komutanlığına kaydırılması gündemde. Jandarma’da darbe davası sanığı 3 generalin yerine de atama yapılacak.

Deniz’de tek oramiral adıyı Güner


Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na Donanma Komutanı Oramiral E. Murat Bilgel geliyor. YAŞ listesine bu yıl ilk kez giren Koramiral Nusret Güner terfi alarak Donanma Komutanı olacak tek isim. DDK’da, darbe davası sanığı 16 amiralin yerine atama yapılacak.

‘KANUN ORDUSU’ VURGUSU

Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Genelkurmay Başkan Vekilliğine atanan Orgeneral Necdet Özel, Jandarma Genel Komutanlığı personeline bir mesaj yayınlayarak veda etti. Özel mesajında “Türkiye Cumhuriyetinin en köklü kurumlarından biri ve Türk Silâhlı Kuvvetlerinin vazgeçilmez bir parçası olma özelliğine sahip bulunan Jandarma Genel Komutanlığımız, hem kanunlarla sorumluluğuna verilen vatan topraklarında emniyet ve âsâyişin eksiksiz sağlanmasında, hem de uluslararası görevlerde üstün bir başarı çizgisi yakalamıştır” dedi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanan Özel görevini düzenlenen devir teslim töreni ile Orgeneral Erdal Ceylanoğlu’dan devraldı.

star


Bu haber 821 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,574 µs