FLAŞ! A.Necdet Sezer’in, Cumhurbaşkanını halkın seçmesini öngören Anayasa değişikliği paketini iade etmesinin ardından AKP, CHP ve ANAP vetoyu değerlendirdi. İşte partilerin vetoya karşı aldıkları kara" /> FLAŞ! A.Necdet Sezer’in, Cumhurbaşkanını halkın seçmesini öngören Anayasa değişikliği paketini iade etmesinin ardından AKP, CHP ve ANAP vetoyu değerlendirdi. İşte partilerin vetoya karşı aldıkları kara"/>

En Sıcak Konular

AKP ve CHP vetoyu değerlendirdi! İşte karar...

0 0 0000 00:00 tsi
AKP ve CHP vetoyu değerlendirdi! İşte karar... FLAŞ! A.Necdet Sezer’in, Cumhurbaşkanını halkın seçmesini öngören Anayasa değişikliği paketini iade etmesinin ardından AKP, CHP ve ANAP vetoyu değerlendirdi. İşte partilerin vetoya karşı aldıkları kara

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, Cumhurbaşkanını halkın seçmesini öngören Anayasa değişikliği Paketini veto etmesi, CHP ve AKP guruplarını da hareketlendirdi.

Sezer’in Anayasa değişikliği paketini Meclis’e iade etmesi AKP Grubu’nda hazırlıklı karşılandı. AKP Grup yöneticileri milletvekillerinin cep telefonlarına “Anayasa paketi veto edildi, Ankara’dan ayrılmayın” mesajı gönderdi. CHP’de Prof.Dr. Oya Araslı ve CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz’un başkanlığında hukukçu milletvekilleri vetoyu değerlendirmeye aldı. Topuz, Anayasa paketi veto edilince İstanbul programını iptal etmek zorunda kaldı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da toplantıya telefonla katılabileceği ifade edildi.

Bu arada AKP yetkili kurulları bu akşam toplanarak Cumhurbaşkanı Sezer’in veto gerekçelerini inceledi. Ankara dışında bulunan Başbakan Erdoğan telefonla değerlendirme toplantısından bilgi alışverişinde bulundu.

AK Parti vetoda geri adım atmıyor

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, toplantı sonunda Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Anayasa değişikliğini içeren yasayı tekrar göndereceklerini söyledi. 


Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Anayasa değişikliğini içeren yasayı meclise iade etmesiyle ilgili olarak, ''Türkiye'ye yakışmayan bu durumun giderilmesi gerektiğini ve TBMM'nin paketi tekrar göndereceğini'' söyledi.

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği'nde verilen ''Milli Gün'' resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Abdullah Gül'e, Cumhurbaşkanı Sezer'in bugün Anayasa değişikliği paketini iade ettiği hatırlatıldı ve ''Bu paketi seçimlere yetiştirebilecek misiniz?'' diye soruldu.

''Ortadaki bu Türkiye'ye pek yakışmayan durumu gidermemiz gerekir. Öyle değil mi?'' diyen Gül, şöyle devam etti: ''Şimdi yapmamız gereken nedir? TBMM, inanarak ve güvenerek getirdiği bu anayasa değişikliği paketini bir kez daha yapacaktır. Bu sadece AK Parti'nin programı, AK Parti'nin konusu değildir. Bildiğiniz gibi Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisi bunu AK Parti'nin önüne şart olarak koymuşlardır. 'Halka gidelim, halk seçsin' demişlerdir. Biz de baktık ki böyle bir çoğunluk oluşuyor, bunun üzerine bu paketi hep beraber oturduk hazırladık, şimdi de tekrar göndereceğiz.''

''Ortada bir kilitlenme olduğunu'' ifade eden Gül, ''Seçimden sonra Anayasa Mahkemesi'nin bu kararıyla, meclis başkanını seçmekte belki zorlukla karşılaşacağız. Türkiye bu istikrarsızlığı kaldıramaz. 5 sene istikrar içinde yaşamış olan Türkiye, şimdi istikrarsız bir döneme giremez, buna hiç kimsenin hakkı yoktur'' diye konuştu.

Yapılacak değerlendirmelerin ardından CHP’nin Anayasa Komisyonu toplantısına katılmayabileceği de gelen bilgiler arasında. Ancak, CHP’liler buna yapacakları değerlendirmenin ardından karar verecek.

Anavatan tepkili

Anavatan Grup Başkanı Süleyman Sarıbaş, cumhurbaşkanının halkın seçmesini de öngören Anayasa değişikliği paketini veto eden Cumhurbaşkanı Sezer'e tepki gösterdi.        
 
Cumhurbaşkanı'nın veto gerekçesindeki, Cumhurbaşkanı halkın seçmesini 'Halkın seçmesi egemenlik yönünden sistemle bağdaşmaz' gerekçesini sert bir şekilde eleştiren Sarıbaş," Cumhurbaşkanı, 'rejim değişir diyor.' Bizde diyoruz ki rejim değişecek. Bu düzen değişecek. Halk rejimi değiştirecek. Cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle, Bürokratik devletten, Demokratik devlete geçilecek. Milletin dediği olacak" dedi.

Anavatan olarak, 20 milletvekili ile Meclis'e ikinci defa gelecek Anayasa paketini yine destekleyeceklerini açıklayan Sarıbaş," Sapasağlam durduğumuz yerdeyiz. Görüşümüzde hiçbir değişiklik yok. Anayasa paketine Meclis'te yine sahip çıkacağız. Yeter ki, Ak Parti kaçmasın. Kıvırmasın" açıklaması yaptı.




Bu haber 277 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,732 µs