En Sıcak Konular

Kamalak: 'Demokratikleşmenin doğum sancısıdır'

30 Temmuz 2011 16:29 tsi
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve üç kuvvet komutanının emekliliklerini istemesiyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Bu, Türkiye'nin demokratikleşmesinin doğum sancısıdır.

Mustafa Kamalak, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının emekliliklerini istemesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Ortada bir krizin olmadığını belirten Kamalak, olayın bir hukuki bir de fiili boyutunun olduğunu belirtti. Her memurun istifa etme ve emekliliğini isteme hakkının bulunduğunu ifade eden Kamalak, Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanlarının devlet memuru olduklarını hatırlatarak, emekliliklerini isteyip bu haklarını kullandıklarını ifade etti.

Olayın fiili boyutuna da dikkat çeken Kamalak şöyle devam etti: "Öyle anlaşılıyor ki ortada bir sıkıntı vardır. Bu sıkıntıyı aşmak için Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanları emekliliklerini talep etmişlerdir. Bu, kanaatimce Türkiye'nin demokratikleşmesinin doğum sancısıdır. Türkiye'nin normalleşmesi için, gerçek manada demokratikleşmesi için bu tür sancıları yaşaması gerekiyor. Burada tartışılması gereken husus, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısına birkaç gün kala emekliliklerini talep etmiş olmalarıdır. Anormal gibi görünse de kanaatimce Türkiye'nin normalleşmesi için, demokrasinin rayına oturması için bu tür sancıların yaşanması gerektiğini düşünüyorum. Sonucun ülkemiz, milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. " ifadelerini kullandı.

cha



Bu haber 811 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,495 µs