En Sıcak Konular

Norveç aşırı sağa karşı önlem almayı düşünmüyor

30 Temmuz 2011 09:52 tsi
Anders Behring Breivik'in gerçekleştirdiği kanlı saldırılarla bir anlamda yıllardır koynunda beslediği yılan tarafından ısırılan Norveç, buna rağmen ülkedeki aşırı sağcı gruplarla ilgili yeni bir önlem almaya gerek görmüyor.

77 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıların ardından özel bir rapor hazırlayan Norveç İstihbarat Teşkilatı (PST) aşırı sağ gruplarla ilgili terör tehdit seviyesini arttırmaya gerek olmadığını açıkladı. Anders Behring Breivik'in aşırı sağcı gruplardan bağımsız olarak, tek başına hareket ettiğinin belirtildiği raporda, "Son saldırılardan sonra aşırı sağ yada ekstremist gruplarla bağlantılı terör tehdidi değişmedi" deniliyor. Raporda ayrıca Norveç'teki İslam karşıtı organizasyonların hareket kabiliyetinin de oldukça sınırlı olduğu vurgulanıyor.

Raporun tamamlanmasının ardından bir basın açıklaması yayınlayan PST, "Görünüşe bakılırsa Norveç'teki aşırı sağcı gruplar terörist saldırıları kınıyor. Ayrıca Breivik'in bu çevrelerden birileriyle irtibata geçip geçmediği hala bilinmiyor. Breivik'in ideolojik fikirlerinin birçok konuda aşırı sağcı gruplardan daha farklı. Bu onu diğer gruplardan ayırıyor..." dedi.

PST açıklamasında, Breivik'in Avrupa çapında etkili olan bir organizasyon ile bağlantısının olduğuna dair bir bilginin de bulunmadığını belirtti. Bilindiği gibi hafta içerisinde hakim karşısına çıkarılan Breivik Avrupa'da faaliyette bulunan iki farklı hücre ile ortak hareket ettiğini iddia etmişti. PST, Breivik'in Avrupa'nın farklı yerlerinde bulunan aşırı sağcıları harekete geçirebilmek için bu iddiayı ortaya attığına inanıyor.

cihan





Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,955 µs