Anayasa açıklaması | " /> Anayasa açıklaması | "/>

En Sıcak Konular

Bekir Bozdağ'dan Anayasa açıklaması

30 Temmuz 2011 08:51 tsi
Bekir Bozdağ'dan Anayasa açıklaması Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, anayasa değişikliğinde hükümetin ve AK Parti’nin izleyeceği stratejiyi açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ kurulacak anayasa uzlaşma komisyonuna hazır metinle katılmayacaklarını söyledi. Bozdağ’a göre yeni anayasa metni kurulda yapılacak tartışmalarla oluşmalı...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Bugün’e önemli açıklamalar yaptı. Bozdağ, anayasa değişikliğinde hükümetin ve AK Parti’nin izleyeceği stratejiyi açıkladı. AKParti, anayasa uzlaşma komisyonu kurulmasını istiyor. Bozdağ “Biz uzlaşma komisyonunametin götürmeyeceğiz” dedi.

Bozdağ yepyeni anayasa yapılmasını istediklerini açıkladı. Bugün’e açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Biz Türkiye’de neleri tartışıyoruz?Demokrasimiz tambir demokrasi değil, Yeni anayasa tamdemokrasiyi temin eder.Anayasamız önce hakları veriyor, sonra nasıl alınacağını yazıyor. Hepimiz hukukun üstünlüğünü istiyor muyuz? O zaman hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesi lazım. Herkes hukukun üstündeki vesayetten şikayetçi. Herkes darbeden ve darbe ruhundan şikayetçi. Yeni anayasa istismar zeminlerini büyük orandaminimize edecektir. Bu da pek çok sorunun olumlu yönde çözülmesine katkı sağlayacaktır” dedi. Bozdağ,Meclis’te uzlaşma komisyonu kurulmasını istediklerini belirtti; “Uzlaşma komisyonu nasıl çalışma yapacağını kendisi belirleyecek.Komisyonda her partiden iki üye olacak. Bu üyeler eşit şekilde yöntemi belirleyecek.”

METİN GETİRMEYECEĞİZ

AK Parti’nin uzlaşma komisyonuna metin dayatmayacağını belirten Bozdağ, “Biz orayametin getirmeyeceğiz. Metin orada oluşacak.Dersimizi çalışıyoruz. Bizimki değişmez bir görüştür demiyoruz. Farz edin omüzakerede daha iyi bir formül çıktı. Görüşümüze ters diye onu reddetmeyiz.Daha iyi görüşleri kabul etmekten çekingenlik göstermeyiz” diye konuştu. Bozdağ, anayasa değişikliğinde 82 Anayasası’nı bir kenara atacaklarını belirtti; “Biz yepyeni anayasa istiyoruz. Bu nedenle 1. maddeden başlamak üzere anayasa yeniden yazılmalı.”

28 ŞUBAT TASFİYE ETTİ

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, terörlemücadelede özel harekatçı polislerin kullanılmasına ilişkin tartışmalar ile ilgili olarak “28 Şubat döneminde ilk yapılan polis özel hareket birliklerinin tasfiyesi oldu. Çok iyi hatırlıyorum, 1997 yaz aylarıydı.Hemen o günlerde ‘Polis özel harekatın ağır silahları toplanıyor’ diye haberler çıktı. Polis özel harekatı terörlemücadelede başarısız olduğu için çekilmedi” sözleriyle ifade etti.

TÜRKİYE PANZEHİR OLUR

Yurtdışı Türkler’den Sorumlu Başbakan Yardımcısı olan Bekir Bozdağ,Norveç’te yaşanan saldırı ile ilgili değerlendirmeler bulundu. Bozdağ’ın değerlendirmeleri şunlar: “Norveç’te yaşanan vahşet, esasında Avrupa’da kimi kesimlerin büyüttüğü, kimi kesimlerin varlığını kabul etmediği ideolojik terörün sonucudur. Bir insan düşünün ki 70’den fazla gencecik insanı göz kırpmadan öldürüyor.Ardından kendini suçlu kabul etmediğini söylüyor, pişman olmadığını ifade ediyor.

Bu nasıl bir anlayıştır ki, bu kadar cinayetimeşru gören bir canavara, bir cinayetmakinesine insanı dönüştürebiliyor.Herkesin aşırılıklar konusunda dikkatli olması lazım. Bu son olay, özellikleAvrupa Birliği’ndeki kimi siyasilerin yabancılara karşı körüklediği düşmanlık duygularının nasıl olumsuz etki doğurduğunun somut bir örneğidir. Sadece belli ülkelerin aleyhine işliyor diye kendi ülkesinde teröre hoşgörü göstermenin doğru olmadığının da göstergesidir.”

12 yaş sınırı kalkacak

28 Şubat döneminde yaz Kur’an kursları için 12 yaş sınırı getirilmişti. Başbakan Yardımcısı Bozdağ , “Türkiye’yi bu ayıptan kurtarmak için gerekeni yapacağız. Bu uyduruk yasayı değiştireceğiz, bu sorunu çözeceğiz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Bir baba, bir anne çocuğunu yazın her türlü kursa, etkinliğe rahatlıkla gönderirken bu konuda herhangi bir engel bulunması demokrasi ayıbıdır, insan hakları ihlalidir. Kendi dininin kitabını okumak için çocukların Kur’an kursuna gönderilmesini engellemek büyük bir insan hakları ayıbıdır.” dedi. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, yaz Kur’an kurslarındaki yaş sınırının kaldırılacağını belirterek “Türkiye’yi bu ayıptan kurtarmak için gerekeni yapacağız. Bu uyduruk yasayı değiştireceğiz, bu sorunu çözeceğiz” dedi.

Askerliğin kısalması için çalışma yapılıyor

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, askerlik süresinin kısaltılacağını açıkladı. Hükümetin askerliğin kısaltılması yönünde harekete geçtiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, askerliğin kısaltılmasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bozdağ, gazetecilere askerliğin kısaltılması ile ilgili yeni dönemde atılması gereken adımların atılacağını ifade etti.

TSK’NIN YAPISI DEĞİŞECEK

Bozdağ, vatani görevin kısaltılmasıyla ilgili çalışmayla ilgili şu bilgileri verdi: “Genelkurmay veMilli Savunma Bakanlığı askerlikle ilgili TSK’nın yapısını farklı bir şekilde değiştirmek için değerlendirme çalışması başlatmıştı. Bu çalışma devamediyor. Seçim döneminde bu çalışmalara ara verilmişti. Şimdi kaldığı yerden çalışma devamediyor ama detaylara sahip olmadığımiçin bilgi veremiyorum.”

Bilal Çetin - Bugün

 

Bu haber 1,248 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,563 µs