Ergenekon izi | " /> Ergenekon izi | "/>

En Sıcak Konular

Özal'ın ölümünde Ergenekon izi

30 Temmuz 2011 08:10 tsi
Özal'ın ölümünde Ergenekon izi ekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada sis perdesi aralanıyor.

Bugün, Turgut Özal’ın şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada yaşanan çarpıcı gelişmeyi açıklıyor.
 
Savcılık, Özal’ın ölümünde Ergenekon izi aramaya başladı...

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada sis perdesi aralanıyor. Özal’ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı önemli bir adımatarakÖzal’ın ölümünde Ergenekon izi arama kararı aldı.

SUİKASTTE PERİNÇEK İZİ

Özal soruşturmasını yürüten Ankara Özel Yetkili Başsavcıvekili Hüseyin Görüşen ve Özel Yetkili Savcı Kemal Çetin bir dönemin ‘kara kutusu’ olarak ortaya çıkan Ergenekon yapılanmasını soruşturma kapsamındamercek altına aldı. Bu kapsamda Ergenekon tutuklusu İşçi PartisiGenel Başkanı Doğu Perinçek’in, Özal’la bağlantılı o dönemde yaşanan cinayetlerle ilgili verdiği ifadeler incelenmeye başlandı. Özal’ın ölümünde Ergenekon iddiasını araştıracak savcılar, bu adımüzerine o dönemdemeydana gelen şüpheli ölümleri artık ‘ortak paydada’ inceleyecek.

Özal’a 1988’de düzenlenen suikastte, Ergenekon tutuklusu Doğu Perinçek’in oynadığı rol ve yapmaya çalıştıkları Ergenekon İddianamesi’nin 420’nci delil klasöründe yer alıyor.KartalDemirağ’ınÖzal’a suikast suçundan tutuklanmasından sonra suikastı sahiplenen Murat Ağartıcı’nın, “Perinçek, polis veMİT’i yıpratıp kargaşa çıkarmak için senaryo hazırladı ve beni kullandı” sözleri Ergenekon iddianamesinde bulunuyor. İddianamede Perinçek hakkında ‘faili gizlemek’ten soruşturma başlatan savcının daDev-Sol tarafından şaibeli şekilde öldürüldüğüne dikkat çekiliyor.

SAVCININ ÖLDÜRÜLMESİ

Ergenekon delil listesindeÖzal’a yönelik suikast girişimiyle eskiDGMBaşsavcı Vekili YaşarGünaydın’ın öldürülmesine ilişkin bilgiler de yer alıyor. İddialara göre Özal’a suikast girişiminin ardından birileri kamuoyunu yanıltmak ve hedef saptırmak istedi. Bunu soruşturan BaşsavcıGünaydın, şaibeli biçimde öldürüldü. Bununla beraber suçu üstlendiği dönemde 17 yaşında olanAğartıcı da daha sonra cinayete kurban gitti.

‘Perinçek kandırdı’

Murat Ağrıtıcı o dönem verdiği ifadede Perinçek’i açıkça suçlamıştı: “Beni, Perinçek kandırdı ve senaryo hazırladı. Perinçek, suikast girişimini polisle birlikte ortaklaşa yaptığımı söylememhususunda beni telefonda ikna etti. Beni Ankara’ya Perinçek’in yanına götürdüler. ‘Seni koruyacağız, yurtdışına çıkaracağız’ vaadinde bulundu. Onun talimatıyla kiliselerden silah kaçakçılığı yapıldığına dair hayali ihbarlarda da bulundum. Konuşmalarını Perinçek kasete aldı, fotoğraflarımı çekti. Muhbir aracılığıyla bana 40 bin lira verildi. Perinçek’in amacı, beni kullanıp emniyet ve MİT’i yıpratmak, Özal’a suikast soruşturmasının seyrini yanlış yöne sevk etmek ve kamuoyunda güvensizlik ortamı oluşturmaktı.”
 

Bu haber 1,158 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,427 µs