En Sıcak Konular

Isparta boğuluyor

0 0 0000 00:00 tsi
Isparta’da kükürtdioksit ortalamaları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 115 oranında arttı.

Mart ayı verilerinde kükürtdioksit ortalamaları en fazla artan il Isparta oldu. Aynı dönemde kükürtdioksit ortalamaları, Bayburt'ta yüzde 88, Bilecik'in sanayi kuruluşları ile öne çıkan Bozüyük ilçesinde yüzde 65 oranında azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayı Hava Kirliliği verilerini yayınladı. Sağlık Bakanlığı’nın hava kalitesi ölçümü yaptığı il ve ilçe merkezlerinde elde edilen sonuçlara göre, Mart 2007’de kükürtdioksit ortalamaları, 2006 Mart ayına göre Isparta'da yüzde 115, Bilecik'te (Merkez) yüzde 38, Malatya'da yüzde 26, Kocaeli ile Konya'da yüzde 25, Kayseri'de yüzde 18 oranında arttı.

Aynı dönemde Bayburt'ta yüzde 88, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yüzde 65, İzmir'in Ödemiş ilçesinde yüzde 52, Elazığ'da yüzde 43, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yüzde 37 oranında azaldı.

Mart ayı partiküler madde (duman) ortalamaları ise Karaman'da yüzde 122, Malatya'da yüzde 92, Bursa'nın Orhangazi ilçesinde yüzde 58, Elazığ'da yüzde 37 ve Zonguldak yüzde 28 oranında artarken, aynı dönemde Bayburt'ta yüzde 69, Trabzon'da yüzde 67, İzmir'in Ödemiş ilçesinde yüzde 59, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yüzde 44, Çorum ve Kütahya'da yüzde 31 oranında azaldı.

KİRLİLİKTE UYARI SEVİYESİNDE ARTIŞ YOK

Aynı ayda, il ve ilçe merkezlerinde ölçüm yapılan istasyonlardan elde edilen kükürtdioksit ortalamalarına göre, hedef sınır değeri Burdur, Erzurum, Isparta, Malatya ve Kırıkkale'de aşıldı ancak kısa vadeli sınır değeri ve 1. uyarı kademesi sınır değeri, ölçüm yapılan hiçbir istasyonda aşılmadı.

Partiküler madde ortalamaları göre ise hedef sınır değeri, Elazığ'da aşılırken, kısa vadeli sınır değeri ve 1. uyarı kademesi sınır değeri, dumanda da aşılmadı.



Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,469 µs