En Sıcak Konular

İslam karşıtı Hindutva tehlikesi!

28 Temmuz 2011 16:48 tsi
Amerikalı Müslümanlar, Norveç'teki terör saldırısı sonrası ülkedeki cami ve Müslüman okul yetkililerini, aşırı Hindu milliyetçilerine (Hindutva) karşı dikkatli olmaları noktasında uyardı.

22 Temmuz'da Norveç'te çifte saldırı düzenleyerek 80 civarında kişiyi öldüren Anders Behring Breivik'in, internette yayınladığı manifestosunda Hindutva'lara büyük övgüler yağdırması, Amerika'daki Müslüman toplumunu bu kişilere karşı dikkatli olması yönünde teyakkuza geçirdi.

Hindistan Azınlıklar Savunma Birliği (ImanNet) Başkanı Dr. Shaik Ubaid, aşırı Hindu milliyetçilerinden oluşan Hindutva hareketinin ABD'de en güçlü ve iyi finans edilen gruplarından biri olduğuna dikkat çekiyor. Hindutva'nın Amerika'daki Hindu gençlerin beyinlerini yıkayarak onları İslam ve Hıristiyan düşmanlığı aşıladığını söyleyen Ubaidi, grup üyelerinin daha önce de ABD'deki İslam karşıtı birçok kampanyaya destek verdiğini hatırlatıyor.

ABD İslam Barış Koalisyonu Başkanı Seemi Ahmed ve ImanNet Başkanı Dr. Shaik Ubaid, yaptıkları ortak basın açıklamasıyla da Norveç'teki terör saldırısını kınadıklarını ve Norveçlilere en içten başsağlığı dileklerini sunduklarını belirtti.

New York'taki insan hakları temsilcilerine hitap eden iki başkan, Norveçli zanlı ile Hindutva arasında ilişki olduğu yönündeki kuvvetli iddiaların acilen FBI ve ilgili bakanlık tarafından incelenmesi çağrısında bulundu. Müslüman temsilciler ayrıca, ABD'deki Hindistan elçilikleri ve Hindu tapınak yetkililerinin, Hindutva gruplarına binalarını "kullandırmamaları" ricasında bulundu.

Norveçli terörist, "2083: Bir Avrupa Bağımsızlık Bildirgesi" ismini verdiği ve internette yayınladığı manifestosunda ABD'deki Hindutva'nın faaliyetlerini överek onlarla Avrupa'daki "İslam'ın yayılışını önlemede" omuz omuza mücadele etmeleri gerektiğini kaydetmişti.

ImanNet Başkanı, Hindutva üyelerinin son 30 yıldır yoğun lobi faaliyeti yaparak Amerika, Avrupa, Afrika ve Uzakdoğu'daki Hindistan diasporasının içine sızdıklarını ve güç kazandıklarını aktarıyor. Dr. Ubaid sözlerini şöyle sürdürüyor: "Hindistan'ın da ekonomik olarak güçlenmesi kozunu da kullanarak ABD'deki diplomatlara kendilerini Hindistan diasporasının temsilcileri olarak gösteriyorlar. Grup ayrıca ırkçı grup 'Beyaz Amerikanlar' ve 'İslamafobi' isimli örgütlerle işbirliği yapıyor."

Hindu milliyetçileri ise Breivik'in Hindutva'ya yönelik övgülerini reddederek, Norveçli teröristin bunu "propaganda motivasyonu" olarak kullandığını savunuyor.

cihan



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,586 µs