En Sıcak Konular

Çin'de yine halk polisle çatıştı

28 Temmuz 2011 15:26 tsi
Çin'in güneyindeki Guizhou eyaletinde engelli bir seyyar meyve satıcısının güvenlik güçleri tarafından dövülerek öldürüldüğü iddiası sebebiyle yapılan geniş katılımlı gösteri polis tarafından bastırıldı.

BBC'nin haberine göre, ülkenin güneyindeki Anshun şehrinde yaşanan ayaklanmada yüzlerce kişinin polise taş atarak saldırdığı bildirildi. Çin yerel medyası da, engelli bir meyve satıcısının 2 zabıta ile tartıştığını, arabaya bindirilmek üzere iken düştüğünü ve öldüğünü duyurdu. Yerel yetkililer, işportacı meyve satıcısının kesin ölüm sebebinin yapılacak otopsi sonrasında açıklanacağını kaydetti. Anshun'da yaşanan ayaklanmanın meyve satıcısının ölümüne yönelik tepkilerle sınırlı olduğu ifade edilirken, olayların kontrol altına alındığı, hayatın normale döndüğü vurgulandı.

Çin devlet gazetesi China Daily de haberinde, seyyar satıcının ölümünü doğrulanırken, ölüm sebebi hakkında bir bilgeye yer verilmedi. Haberde ayrıca, seyyar satıcının hayatını kaybetmesinden önce ilgili memurların bölgede görevlerini yapmakta oldukları bildirildi.

Geçtiğimiz Haziran ayında, Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinin Zengcheng şehrinde 20 yaşındaki hamile bir seyyar satıcının tezgâhını toplamaya çalıştığı sırada polislerce yere itilmesi ağır çalışma koşullarından mustarip göçmen işçileri çılgına çevirmişti. Guangdong ayaklanması kısa sürede, yetkililerin yolsuzluklarını ve göçmen işçilerin ayrımcılığa maruz kalmasını hedef alan geniş katılımlı protesto gösterilerine yol açmıştı.

cihan

Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,023 µs