En Sıcak Konular

Faşistler konuşuyor

28 Temmuz 2011 14:50 tsi
Faşistler konuşuyor Avrupa’da aşırı sağcılar arasında, Norveçli katliamcı Anders Breivik’in manifestosundaki fikirlerine destek veren ‘çatlak’ sesler çıkmaya başladı.

NORVEÇ’TE 76 kişiyi katleden Müslüman ve Türk düşmanı Anders Breivik’in hayranları arasına, İtalyan Kuzey Liga’sından Avrupa parlamenteri Mario Borghezio ile Fransa’da Ulusal Cephe’nin eski tüfeklerinden Jacques Coutela da katıldı: Bu adamın fikirleri iyi.

Avrupa’da aşırı sağcılar arasında, Norveçli katliamcı Anders Breivik’in manifestosundaki fikirlerine destek veren ‘çatlak’ sesler çıkmaya başladı. İtalyan aşırı sağcı Kuzey Ligi Partisi’nin Avrupa Parlamentosu milletvekili Mario Borghezio’nun Breivik’in görüşlerine destek vererek, “Breivik’in fikirlerinin yüzde 100’ü iyi, hatta bazıları son derece iyi. Görüşleri Avrupa’da seçim kazanan hareketlerinkini yansıtıyor” demesi infial yarattı. İtalya İçişleri Bakanı Roberto Maroni ve partinin diğer yönetici kadrosunun, “Avrupa’nın İslamlaşma ile savaşmadan teslim olduğunu söyleyen” Breivik’i haklı bulan Borghezio’nun bu beyanatlarıyla aralarına mesafe koyduğu belirtiliyor.
 
Fransa’dan Martel benzetmesi

Fransa’nın Marine Le Pen liderliğindeki aşırı sağcı parti Ulusal Cephe’nin emektar üyelerinden Jacques Coutela da, Breivik’i ve fikirlerini savunanlar arasında. Coutela, “Ya bavul ya da tabut” isimli göç karşıtı blogunda Breivik’e, 8. yüzyılda Arapları Puvatya savaşında mağlup ederek Avrupa’da kuzeye doğru ilerlemelerini engelleyen Frenk kralı Charles Martel, nam-ı diğer “Çekiç Charles” yakıştırması yaptı. Breivik’e “ikinci Charles Martel” lakabı takan Coutela, “Norveç terör saldırılarının nedeni: Müslüman istilasıyla mücadele etmek, işte sizden saklanan bu. Madem medya popüler sağı lekelemeye çalışıyor, bu direnişçiden bir sembol yapalım” diye yazdı.

Coutela daha sonra Liberation gazetesine konuşarak blogdaki mesajın kendisine ait olduğunu yalanladı ve kendisine gelen bir yorumun yayınladığını belirtti. Katliamları savunmadığının altını çizen Coutela, buna rağmen Breivik’in “Avrupa’da İslam’ın yükselişine karşı ileri görüşlü biri” olduğunu söyledi.

Ulusal Cephe, bu beyanatlarının ardından Coutela’nın üyeliğinin dondurulduğunu ve disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

taraf


Bu haber 816 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,732 µs