iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Başbakan tam anlatamadı galiba!

28 Temmuz 2011 13:47 tsi
Başbakan tam anlatamadı galiba!
BDP’nin demokratik özerklik talebine bölgedeki STK’lardan “tepki” gelmiş! Bazı gazeteler öyle yazıyor ama... iyibilgi Ankara

Bugün kimi gazetelerde BDP’nin demokratik özerlik isteklerine bölgedeki bazı STK’lardan “tepki” geldiği haberleri var. Oysa yazılanlar tepkiden çok bir zamanlama hatasından, üslup bilmezlikten veya çok çok, altının doldurulamadığından bahsediyor.

Mesela ve kısaca; "Dicle Toplumsal Araştırmalar Enstitüsü Başkanı Mehmet Kaya: Demokratik özerklik bugün gündeme gelen bir konu değil. Zamanlama ve yol haritasında yanlışlık yapıldı. Özerklik talebi Meclis'te tartışılmalıydı. BDP doğru adımı yanlış cümlelerle yanlış tartışma ortamı yaratıyor."

Veya; "Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Aziz Aslan: Demokratik özerklik zamanlama açısından doğru değil. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerektiğini hepimiz söylüyoruz. Ama bunlar Meclis çatısı altında olmalı, yasal düzenlemelerle mümkün. Denetim mekanizması, yasal dayanağının olması gerekiyor. Altı dolarsa talebin haklılığı ortaya çıkar."

Bir örnek daha verip geçelim, ÜNSİAD Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu: "... Demokratik özerklik olacaksa bir tarafın tek taraflı ilan etmesi, çatışmanın olduğu gün ilanı zamanlama açısından yanlış. Gerecek söylemler yerine ekonomik ve siyasal söylemlerle tartışılmalı."

Hak da yememek lazım; vergi vermemek çıkışı tüm STK’lar tarafından eleştiriliyor ve açıkça “yanlış” deniyor.

Yani sanki tepki demokratik özerklik isteğine değil de bunu yanlış yöntem ve dille savunan BDP’ye.

Esasen mesele sadece STK’lar ile sınırlı da değil. CHP'den de benzer sesler çıkıyor…

"CHP Parti Meclisi üyesi Mesut Değer, hükümete ve Demokratik Toplum Kongresi'ne (DTK) "Gelin toprağa bağlı olmayan özerklikleri tartışalım" çağrısı yaptı.

NTV'nin sitesinde yer alan habere göre Değer, "… yerel yönetimlerin güçlendirilmesi yerellerde halkın seçtiği ve başta il valisi ve il yönetimini oluşturan makamları seçimle o il halkının iş başına getirmesi uygulamaları mümkündür. Örneğin Diyarbakır valisini Diyarbakırlılar, İstanbul valisini İstanbullular seçmelidirler. Meselelere böyle yaklaşıldığında, yapılacak yeni Anayasa ile de Kürt sorununda problemler kolaylıkla aşılacaktır."

Normalde bu satırlar, “bakalım bu söyleme diğer partilerden ne tür tepkiler gelecek” diye sonlandırılırdı. Ama doğrusu sanırız, “CHP’den bu açıklamalara ne tepkiler gelecek” olabilir.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,269 µs