En Sıcak Konular

Atatürk Havalimanı'nda büyük tehlike

28 Temmuz 2011 13:25 tsi
Atatürk Havalimanı'nda Tataristan Havayolları'na ait uçağa çekici traktörün çarpması sonucu yakıt sızıntısı meydana geldi.

Uçağın kanadından aprona boşalan 5 ton yakıtın üzerine alev alma riskini önlemek amacıyla itfaiye araçlarından köpük püskürtüldü.Daha önce de defalarca uçaklara çarpan yer hizmetleri şirketi TGS'ye ait bir araç, bugün öğle saatlerinde 221 numaralı köpükte park halindeki Tataristan Havayolları'na aitTupolev 154 tipi uçağın kanadına çarptı. Yaklaşık 80 yolcu ve yükünü almış uçağın yakıt dolu kanadı, çarpmanın etkisiyle delindi. Aprona 5 ton kadar yakıt boşaldı. Bu esnada havanın da aşırı sıcak olması havalimanı yetkililerini alarma geçirdi. İtfaiye araçları aprona boşalan yakıtın üzerine yangın ihtimaline karşı köpükle kapattı. Yolcular da uçaktan indirildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, yaptığı açıklamada, "Bagaj çekici traktör geçerken uçağın kanadına dokunması dolayı limana yakıt akması olmuş. Biz gerekli önlemleri aldık. İtfaiyeyi çağırdık, kıvılcım çıkmasın diye. Yakıt akan yerlerin üzerini köpükle örttük. Bu esnada petrol ofisi şirketlerimizi çağırdık, uçaktan yakıt çeksinler diye. Uçakta 20 ton yakıt, kanatlarda 5 ton yakıt varmış. Uçağın sağında solunda bulunan uçakları tehlikeli bir durum olmasın diye boşalttık. Bantlarla etrafını cevirdik. Sızma durdu. Apronu yıkatacağız. Kazadan dolayı apronumuzun bir bölümünü kapatmıştık, şimdi orayı açacağız. Hava trafiğine hiçbir etkisi olmadı. Sadece taksi yolunu değiştirdik. Uçak 80 yolcusu ve yükünü almıştı. Hepimize geçmiş olsun." dedi.

cihan



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,050 µs