En Sıcak Konular

28 Temmuz 2011 12:45 tsi
Neden?..

Dışarıdan izleyenler için bir anda bırakıp gitmiş gibi gözüktü ama aslında Soros, bir süredir “elini boşaltıyordu”. “Aniden” gözükmesinin nedenlerinden “biri”,  Soros’un eskiden beri aktüelite hakkın konuşmayı pek sevmesi.

“Sorus bırakıyor mu?” sorularından kısa süre önce yaşlı kurt hâla, “”Euro krizi Avrupa’yı bölebilir”, “İran rejimi bir yıl içinde yıkılacak” (bunun altı ayı geçti!), “Yunanistan ölüm çemberine düşebilir”, “Arap Baharı ülkelerinin vatandaşları kaynaklarından daha çok fayda görmeli” türünden klasik açıklamalarını yapıyodu.

Ama aynı zamanda Soros dediğimiz gibi, “Soros, altın ve gümüş satıyor” veya “Soros 93 bin Apple hissesini sattı” türünden haberlere de konu oluyordu ve elini boşaltması buydu. Sadece Apple gibi tavan-tavan giden bir senedin boşaltılması bile ipucu vermeliydi. Yani sürpriz değildi.

Öyle veya böyle Soros bıraktı. Özellikle de 40 yıllık “hedge fon”unu kapatıyor. Bu fon devasa büyüklükte bir paraya, 25 milyar doların üzerinde bir güce hükmediyordu.

Peki ama neden? Konu Soros gibi sadece para piyasalarının değil, “demokrasi” piyasalarının da netameli bir ismi olunca, “bırakıp gideceğine” inanan, hatta arkasında bit yeniği arayan çok insan çıkıyor.

Oysa, kurduğu Açık Toplum Vakfı aracılığı ile-Türkiye de dahil-gelişmekte olan ülkelerde faaliyette bulunan George Soros gerçekten bırakıyor. (Aile fonları hariç!)

Elbette zaten sistemin içinde bulunan oğulları (Jonathan ve Robert Soros) bu süreci devam ettirebilir ancak Soros buraya kadar. Sebeplere gelince, bunların en başta geleni, “yeni finansal regülasyonlardaki aşırı sıkılaştırmalar”!

Bunun anlamı Soros’un artık eskisi kadar rahat hareket edememesi. Veya! Soros türü müdehaleleri artık ihtiyaç kalmaması ve yeni sistem uygulamalarının devreye girmesi. Bu hayli önemli.

Çünkü sadece bu sıkılaştırmalar Soros şirketlerine “sıkıştırmalar” olarak yansıyan denetimlerden oluşuyor!
 
Öte yandan Soros’un yaydığı enerji hissedilmekle beraber yaşının gerçekten aynı ritmi sürdürmeye müsaade etmemesi.

Bu vedanın sağlaması da şu. Aile işlerine döneceğim Soros’un buradan kastı aslında kriz sonrası Soros ve benzeri yapıları baskılayan sistemin, "Aile Ofisi" işlemler yürütenlerin fonun büyüklüğüne bakılmaksızın yeni düzenlemelere tabi olmasını-istinai olarak-engelliyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,811 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,158 µs