En Sıcak Konular

Çelik'ten kriz açıklaması!

28 Temmuz 2011 12:15 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e göre ekonomik kriz AB ve Amerika'da yaşanan bazı siyasi sorunlardan kaynaklanıyor, bu sorunlardan dolayı da Türkiye'de bir kriz yaşanmayacak.

Türkiye bazı Avrupa ülkelerinde etkili olan ekonomik krizden etkilenir mi? Son dönemin tartışma sorusuna hükûmetten Türkiye adına iyimser açıklamalar geliyor.

Zafer Çağlayan ve Nihat Ergün'ün ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de krizin Türkiye'ye yansımayacağını düşünen Bakanlardan.

ÇELİK: "AB ve ABD'deki bazı ülkelerde ve ABD'deki bana göre ağırlıklı siyasi nedenden kaynaklanan bu iki sorunun Türkiye'ye bir yansımasının olmayacağını ben net bir şekilde görüyor ve ifade etmek istiyorum."

Bir diğer tartışmalı konu ise Kıdem Tazminatı Fonu. Düzenleme kasımdan sonra Meclise gelecek. Bakan Çelik, Kıdem Tazminatı Fonu'na hazine katkısına ise sıcak bakmadığının sinyallerini verdi.

ÇELİK: "Kamuoyu niye girsin; yani işçi-işveren arasındaki ilişkide Kıdem Tazminatı şahsa ait bir olay; yani kamu payından neyi kastedeceksiniz; yani öyle bir teklif bugüne kadar konuşulmuş değil öyle tahmin ediyorum; bugüne kadar gündeme gelmiş bir hadise değil yani."

Bakan Çelik, yüzde 59 olarak görülen sendikalaşma oranını ise SGK kayıtlarına göre yüzde 9 olduğunu açıkladı. Bazı büyük sendikaların bu oran esas alınırsa tarihe karışabileceğini belirtti.
ÇELİK: "Ciddi bir sendika gerçekten değer dışı kalıyor. 35 yanılmıyorsam sendika... İstatistikte yayımlandığı zaman... Türk-İş'in 15 veya 16 sendikası kalıyor; onun dışındakiler yani Hak-İş, DİSK tarihe karışmış oluyor."

Amerikanın Sesi



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,834 µs