En Sıcak Konular

Cörmert: Mehmet Yılmaz ezberden sallıyor!

28 Temmuz 2011 12:09 tsi
Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert Habertürk'te Deniz Feneri davası ile ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı.

Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Medya Derneği yöneticisi Yusuf Ziya Cömert, Deniz Feneri davası kapsamında polemiğe giriştiği Mehmet Y. Yılmaz  için "Mehmet Y. Yılmaz ezberden sallıyor" dedi.

Cömert, cezaevinde destek ziyareti yaptıkları Deniz Feneri davasının tutuklu sanıkları Zahit Akman ve diğer Kanal 7 yöneticilerini savundu ve Deniz Feneri davasının "bazı siyasiler ve medya organları tarafından teşvik edildiğini" söyledi.

Habertürk sunucusu Ece Üner'in Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz'ın yazısını hatırlatması üzerine, Cömert sert bir eleştiri getirdi.

Ece Üner: Belli medya grupları dendiği zaman oradan da yanıt geliyor. Mehmet Y. Yılmaz, diyor ki: "Cömert, zanlıların böyle bir soyguna karışmadıklarına inandığını söylüyor ve ancak Almanya’daki Deniz Feneri’nde “Bir düzensizlik, bir gevşeklik olduğunu hissettiğini” belirtiyor. 17 milyon Euro tutarında bir “gevşeklik” bu!", Sayın Cömert siz ne diyorsunuz?

Yusuf Ziya Cömert: O ezberden konuşuyor. Sallıyor. Benim söylediğim usulsüzlük şu: "Bir takım yardımlar yapılıyor. Ama bu çaba gayri resmi bir şekilde yapılıyor". Almanya Deniz Fenerinin başında bulunan kişi almaya usulüne göre defter tutmuyor. Falan filan.

Benim söylediğim ise burada insanlara ima edildiği gibi bir hırsızlık olmadığıdır. Bireysel münferit ve küçük çaplı yanlışlar her yerde olabilir. Her yerde daha büyük bir sorunun çözümü için yapılan şeylere katlanılabilir.

Yardım paraları alınıp kullanıldıysa, onların kafalarından geçenden daha ağır şeyler geçer benim aklımdan. Bir parayı çalmak büyük suçtur. Ama açe'de tsunami'de anası babası ölmüş çocuğa gidecek olan yardım parasını çalmak çok daha adice, çok daha namussuzcadır.

Ajanslar



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,067 µs