En Sıcak Konular

Bağış: Teröristin iyisi kötüsü olmaz

28 Temmuz 2011 11:09 tsi
Bağış: Teröristin iyisi kötüsü olmaz Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, terörle mücadelede iyi terörist, kötü terörist zihniyetini kapılmadan bütün teröristlerin kötü olduğu bilinciyle ortak mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Egemen Bağış, Norveç Büyükelçiliğini ziyaret etti. Bağış'ı elçilik girişinde Norveç'in Ankara Büyükelçisi Cecilie Landsverk karşıladı. Bağış daha sonra Norveç'teki katliamda hayatını kaybedenler anısına elçilikte açılan taziye defterini imzaladı. Çıkışta bir konuşma yapanBağış, Norveç halkının çok ağır bir trajedi yaşadığını ve yaşanan vahşetin sadece Norveçlileri değil tüm insanlığı üzdüğünü söyledi.

PKK teröründen 40 yıldır çeken ve bu terörle mücadelenin ancak uluslararası işbirliğiyle gerçekleşeceğini vurgulayan Bağış, "Terörden çeken bir ülke olarak Norveç halkının acısını en iyi anlayanlardan bir olduğumuzu düşünüyoruz. Norveç büyükelçiliğinin açtığı taziye defterini de gelip imzalamak, hükümetimizin sayın başbakanımızın bu konudaki hassasiyetini vurgulamak bizim için de bir görevdir." dedi.

"TERÖRÜN DİNİ İMANI, MİLLİYETÇİ DUYGUSU OLMAZ"

Bir gazetecinin, görüşmede Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Norveç'te uğradığı yumurta saldırısının gündeme gelip gelmediğini sorması üzerine Bağış, "Bu taziye ziyaretinde gündeme gelmedi." diye konuştu. Başbakan Erdoğan'ın o talihsiz olayı yaşarken yanında olduğunu ifade eden Bağış, "Bizzat şahit oldum. Hatta sayın başbakanımıza yeteri kadar koruma önlemi alınmadığı için hem Ömer Çelik hem Akdoğan'la birlikte paltolarımızı açıp, bir bariyer oluşturmuştuk. O talihsiz günü hiç unutmam." diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanına yumurta atacak mesafede gösteri yapmalarına izin verenleri eleştirdiğini anlatan Bakan Bağış, Norveçli yetkililerden, "Bizim için olağan, bunların yeraltında kalmasındansa yer üstünde kalması için müsamaha gösteriyoruz." karşılığı aldığını belirtti. Müsamahanın geldiği noktayı gördüklerini ifade eden Bağış, "Başbakanımızın vurguladığı gibi teröre karşı mücadelede işbirliği yapmak, uluslar arası bir platform kurmak şarttır. Terörün dini imanı, milliyetçi duygusu olmaz. Terörle mücadelenin de kararlılıkla sürdürülmesi gerekir." dedi.

Terörle mücadele etmek için bütün ulusların bütün emniyet güçlerinin bütün istihbarat örgütlerinin işbirliği yapması gerektiğini vurgulayan Başmüzakereci Bağış şöyle devam etti: "Terörle mücadelede de iyi terörist kötü terörist zihniyetini kapılmadan bütün teröristlerin kötü olduğu bilinciyle ortak mücadele edilmesi gerekir."

Öte yandan Bakan Bağış, Norveç'in Ankara Büyükelçisi Cecilie Landsverk'in Türkiye'de 5 yıldır sürdürdüğü görevini yarın noktaladığını kaydetti. Bağış, Landsverk'in Norveç'in Pakistan Büyükelçisi olarak İslamabat'a gideceğini sözlerine ekledi.

cihan

Bu haber 733 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,223 µs