En Sıcak Konular

Yılmaz gelince eksik kare tamamlanacak!

0 0 0000 00:00 tsi
Yılmaz gelince eksik kare tamamlanacak! Rize’de nabız yoklayan Mesut Yılmaz, DP’ye açık kapı bıraktı. Ağar ile Mumcu dün “Yılmaz zirvesi” yaptı. Yılmaz son kararını veriyor. Kulisler Çiller'in "DYP 28 Şubatçılarla doldu" sözlerini hatırlatarak "Yılmaz gelince eksik k

DYP ve ANAP’ı aynı çatı altında buluşturacak DP(Demokrat Parti), Mesut Yılmaz pazarlığına kitlendi. ANAP eski Genel Başkanı ve eski Başbakan Mesut Yılmaz, merakla beklenen adaylık açıklamasını bugün seçim bölgesi Rize’de gerçekleştireceği mitingde yapacak.

Bölgesi Rize’de nabız yoklayan Yılmaz, “bağımsız adaylık” tercihinin ağır bastığının mesajını kamuoyuna ve DP kanadına dün CNN’de katıldığı “Seçim Durağı” adlı programda verdi.

Rize’yi dolaştığını, seçmen tabanının temayülünün bağımsız aday olması yönünde olduğunu da vurgulayan Yılmaz, “DP’ye başarılar dilediniz, Rizeliler’in de bağımsız aday olmanızı beklediklerini söylüyorsunuz. Yarın bağımsız adaylığınızı mı açıklayacaksınız?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Seçmenin temayülü o. Biraz duygusal bakıyorlar meseleye. Benim akılcı bakmam lazım. Genel değerlendirdiğim zaman bağımsız veya DP adaylığı arasında bir tercih yapacağım ve bunu yarın (bugün) açıklayacağım. Yarına kadar bazı temaslarım olacak.”

Bağımsızlık ağır basıyor
Yılmaz, “DP’den haber mi bekliyorsunuz?” sorusu üzerine de şöyle devam etti: “Hayır, hayır, davamlı temastayım. Önemli olan DP’nin seçimlerde ciddi bir alternatif olabilmesi. Bunun da bazı koşullara bağlı olduğunu düşünüyorum. Gene de eğer bir uzlaşma sağlanırsa, memnuniyetle destek olmaya hazırım. Şu anki ihtimal daha çok bağımsız adaylık yönünde. Önemli bir gelişme olmazsa, muhtemelen açıklamam o yönde olur.”

Yılmaz, bu konuda eski ANAP’lıların da görüşlerini aldığı, “Gönlüm de bağımsız adaylıktan yana. Halkın gücüyle Meclis’e girmek istiyorum” dediği, ancak DP’nin başarılı olması için kendisinin de katkı sağlayacağına inandığını vurgulayarak şu görüşü dile getirdiği söylendi: “Talep gelirse, gerçekten birlikteliğin başarılı olması için öngördüğüm şartları ortaya koyarım. Karar onların.”

Yılmaz’a yakın kaynaklar, Yılmaz’ın talep gelmesi halinde DP listesinden adaylık konusunu “şartlı” kabul edeceğini de vurguladılar. Yılmaz’ın DP listesinden mutlaka yer verilmesini istediği isimler arasında, Celal Doğan, Hikmet Çetin ve Nesrin Nas’ın da bulunduğu ifade ediliyor.

Ağar-Mumcu bir araya geldi
Yılmaz’ın açıklamalarının ardından, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile ANAP lideri Erkan Mumcu bir araya geldi. Bu görüşme öncesi DYP’li bazı kurmayların Ağar ile görüşerek, “Mesut Yılmaz, sembol bir isim. Bunu gözardı etmeyelim. Erkan Mumcu’yu ikna edin” görüşünü ilettikleri öğrenildi.

ÖNCE KARDI SONRA İÇTİ
Yılama Rize’nin İkizdere ilçesinde bir çay alım merkezinde, çay küreği ile alım yerindeki çayları havalandırdı. Buradan Kalkandere İlçesi’ne geçen Yılmaz, çay içip çevrede bulunanlarla sohbet etti. Çay alımlarında sınırlama uygulaması şikayeti ile karşılaşan Yılmaz, “Yarın benim mitingim var. Kotayı kaldırırlar” diyerek espri yaptı. Bir kişinin “Çaya kaç para verdiklerini biliyor musunuz?” sorusu üzerine Yılmaz, “Her halde 1 lira vermişlerdi” deyince, aynı kişi “Nerede? Rüyada bile bu parayı vermezler” diye karşılığını verdi. Yılmaz bunun üzerine Başbakan Erdoğan’a atıfta bulunarak, “5 yıl önce 750 bin lira (75 YKR) olacak dememiş miydi?” diye sordu. Aynı kişi bu kez, “Bunun hesabını soracak mısınız?” deyince Yılmaz da, “Ben hemşerimden hesap sormam, ayıp olur” dedi.

Yılmaz: Bağımsız girersem çekişme AKP ile benim aramda olur
Mesut Yılmaz 3 milletvekili çıkartan Rize’de seçim sonuçlarına ilişkin tahminin sorulması üzerine de, oldukça iddialı konuştu. Son seçimlerde ANAP’ın barajı aşamaması nedeniyle 3 milletvekilliğinin tamamını AKP’nin kazandığını belirten Yılmaz, daha önceki seçimlerde de çekişmenin ANAP ile FP ve ANAP ile RP arasında yaşandığını anımsattı. “Rize her zaman iki partili bir seçim platformudur” diyen Yılmaz, “Bu seçimlerde eğer DP beni aday gösterseydi, AKP DP çekişmesi sözkonusu olurdu. Bağımsız girersem, benimle AKP arasında çekişme olur” dedi. Yılmaz, CHP’nin Rize’den seçimlerde de milletvekili çıkartamayacağını iddia etti. 

Vatan



Bu haber 323 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,056 µs