En Sıcak Konular

Ağar ve Mumcu'ya bir darbe daha

0 0 0000 00:00 tsi
Ağar ve Mumcu'ya bir darbe daha 53 bin muhtarın oluşturduğu Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Özünal Cumhurbaşkanı oylamasına katılmayıp siyasetin önünü tıkayanlara cevabı sandıkta vereceğiz" dedi.

Muhtarlar, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde oylamalara katılmayarak Meclis’i bloke eden başta CHP olmak üzere DYP ve Anavatan’a tepkili. Vakit’e konuşan Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal, siyasi parti liderlerinin milletin sorunlarına çözüm üretmek yerine, sanal korkular üzerinden toplumda gerginlik oluşturduklarını söyledi.

Ülkede siyasi partilerin kendi içlerinde yeterince demokrasiyi barındırmazken demokrasiden söz etmelerinin anlamsız olduğunu vurgulayan Özünal, “Siyasi partiler demokrasiyi kendi çıkarlarına göre kullanmaktadırlar. Almışlar ellerine demokrasiyi, lastik gibi bir oraya bir buraya sündürüyorlar. O zaman sistemde ve demokrasi anlayışında bir arıza var. Bu arızanın düzeltilmesi için sistemin köklü değişimine ihtiyacı var. Demokrasi sözde değil özde olmalıdır. Her yerde ‘ben demokratım’ demekle demokrasi benimsenmiş olmuyor. Biz siyasi parti liderlerinin artık süslü kelimeler değil icraatlar üretmesini istiyoruz” diye konuştu.

SİYASETİN ÖNÜNÜ TIKAYANLARA CEVABI SANDIK VERECEK

Özünal, CHP’nin yanı sıra DYP ile Anavatan’ın Abdullah Gül’ün tek aday olarak girdiği Cumhurbaşkanlığı seçiminde Meclis’teki oylamalara katılmamalarıyla ilgili “Her şey milletin gözünün önünde olmuştur. Halkın gözü kapalı değil. Liderlerin karşılarında artık uyuyan değil, demokrasiyi içlerine sindirmiş büyük bir kitle var. Demokrasiden uzak bir siyasi anlayış belirleyen siyasi liderlere millet sandıkta gereken cezayı verecektir. Cumhurbaşkanı sürecinde ‘a’ ya da ‘b’ partisi kim siyasetin önünü tıkayıp, işi başka kurumların karışmasına neden olmuşsa bunun hesabı sandıkta ödeyecektir” dedi.

“KUTUPLAŞMAYA YÖNELİK ADIMLAR TERÖRÜN İŞİNE YARADI”

Ulus’taki hain saldırının nedenini “siyasi partilerin ürettiği gereksiz korkuların oluşturduğu boşluk” olarak gösteren Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı, şöyle devam etti: “Bu saldırı ülke demokrasisine ve milletin huzuruna karşı yapılmış hain bir saldırıdır. Siyasi partiler kendi çıkarları doğrultusunda gereksiz tartışmalar ile uğraşırken, sinsi bir kuvvet boşluktan faydalanarak ülkeyi kaosa sürüklemek istemiştir. Artık kimi siyasetçiler sanal korkular üretmekten vazgeçip, tek vücut olup milletin karşısına çıkmalıdır. Birlik beraberlik ortamının sağlanması için liderler kutuplaşmaya yönelik adımlar atmak yerine her bireyin eşit hak ve hürriyetleri için mücadele vermelerini istiyoruz.”

“DEĞERLERİMİZE SANDIKTA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

22 Temmuz’da yapılacak seçimlere de değinerek herkesi sandığa davet eden Özünal, demokrasi için son sözü milletin söyleyeceğini söyledi. Ülkenin kritik bir süreçten geçtiğinin altını çizen Özinal, “Hepimiz müşterek davamız olan milli ve manevi değerlerimize sandıkta sahip çıkacağız. Sandıktan kaçmak yerine demokrasi için gidip oylarımızı vereceğiz. Muhtarlar demokrasinin temel taşlarıdır. Bu ülke için hayırlı bir karar verip sandıkta demokrasiye sahip çıkacaktır” dedi.

“SEÇİMLERİN BAŞ AKTÖRLERİ”

Seçimlerin baş aktörlerinin muhtarlar olduğunu vurgulayan Muhtarlar Derneği Başkanı Özünal, son olarak şunları söyledi: “Ülke genelinde 53 bine yakın köy ve mahalle muhtarı var. Muhtarların aile ve azâlarının rakamları toplandığında karşımıza milyonları aşan bir seçmen çıkar. Millete ve muhtara kıymet vermeyen, onların davasının yanında durmayan siyasi partiler işte bu kitleyi karşılarına almış demektir. Biz sandığı milli bir dava olarak görüyoruz ve gidip orda yarınlarımıza sahip çıkmak için reylerimizi kullanacağız.” Vakit



Bu haber 249 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,627 µs