En Sıcak Konular

PKK'yı İsrail eğitiyor!

0 0 0000 00:00 tsi
PKK'yı İsrail eğitiyor! PKK'nın Kandil Dağı'ndaki kamplarında faaliyet yürütürken örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan terörist Mehmet Şahin'den şok itiraf: İsrail askerleri Kuzey Irak'taki PKK kamplarında bomba ve silah kullanımı konusunda eğitim veriyor.

Terörist Şahin, Kandil'e zaman zaman ABD'li askeri temsilcilerin geldiğini, örgütün üst düzey yöneticileriyle gizli görüşmelerde bulunduğunu da öne sürerek, silah ve mühimmat yönünden ABD'nin PKK'ya destek verdiğini söyledi.

Kuzey Irak'taki terör örgütü PKK kamplarından 6 ay önce kaçarak Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde güvenlik güçlerine teslim olan ve hakkında Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 6 yıl 3 ay hapis istemiyle dava açılan ve tutuksuz yargılanan 20 yaşındaki Mehmet Kılıç, şok itiraflarda bulundu.

Güvenlik güçlerine verdiği ifadesinde, ÖSS sınavını kazanamayınca girdiği bunalım sonucu kapatılan DEHAP il binasına gidip geldiğini, buradaki toplantılara katıldığını belirten Şahin şunları anlattı:

"Lise'de okurken bizlere yapılan propagandalardan etkilenip DEHAP ve PKK'ya sempati duydum. Bize, Güneydoğu'nun Kürdistan olduğu, haklarımızın verilmediği, DEHAP ve PKK'nın bizlerin hakkını savunduğu anlatılarak bir Kürt olarak hakkımızı aramanın en temel görev olduğu söyleniyordu. İşsiz olduğum için psikolojim bozuldu ve Mahmut adlı arkadaşım örgüte katılanlara maaş verildiğini söyleyince, ben de derhal katılmak istedim.

Benimle birlikte örgüte katılmak isteyen 8 kişi camları perdeli, mavi renkli bir minibüse bindirildi. Bir süre gittikten sonra gözlerimiz bağlandı. Yarım saat gittikten sonra gözlerimiz açıldı ve dağlık bir araziye geldik. Burada yaklaşık 50 kişi eğitim ve spor yapıyordu. Eğitimler gece intikali, pusu, pusudan kurtulma, kondisyon artırıcı şekilde oluyordu. 2- 3 gün burada eğitim aldık. Bizi oraya götüren kişi, 'Burada sizi eğitime tabi tutacağız. Fiziki koşullarınız uygun olursa örgüte göndereceğiz' dedi ve 8 kişiyle Silopi'ye gelerek burada gece nehri geçtikten sonra Irak topraklarına girdik."

'İSRAİL ASKERLERİ EĞİTİYOR'

Kandil Dağı'nda silahlı eğitim alırken ABD askeri temsilcilerinin zaman zaman kamplara gelerek, PKK'nın üst düzey yöneticileriyle gizli görüşmelerde bulunduğunu iddia eden Mehmet Şahin, silah ve mühimmat yönünden ABD'nin PKK'ya destek verdiğini söyledi. İsrail'in de Kandil Dağı'na bir grup askeri temsilci gönderdiğini ifade eden terör örgütü PKK üyesi Şahin, İsrail askeri yetkililerinin, buradaki teröristlere silah ve patlayıcı konusunda teknik bilgiler verip eğittiklerini söyledi. Şahin, "Örgüt yönetimindeki genel kanı ise, Kürtlerin hem Irak, hem de ABD tarafından kendi emelleri doğrultusunda Türkiye'ye karşı koz olarak kullanıldığıdır. Pişman olduğum için güvelik güçlerine teslim oldum. Adalete sığınıyorum" dedi.

'KORKUTARAK ORADA TUTUYORLAR'

Kandil Dağı'nda bir süre kaldıktan sonra kaçmaya karar verdiğini, Habur Sınır Kapısı'na yakın bir bölgeden nehri geçerek Türkiye topraklarına girdiğini anlatan Mehmet Şahin şöyle devam etti:

"Örgüt kaçışları engellemek için bir dizi taktik uyguluyor. Moral ve motivasyonu yüksek tutmaya çalışmalarına rağmen örgütün çöküş sürecine girdiğini anlamamak mümkün değil. Kaçmak isteyip yakalananların öldürüleceklerini, ayrıca sicil adı altında aldıkları ailevi bilgilerle şantaj yaparak kaçanların ailelerini vuracaklarını açıkça söylüyorlar. Örgüt şu anda korku mekanizmasıyla ayakta duruyor. Zaten örgüte kayıtsız şartsız bağlı olanlar üst düzeylerdir. Bunlarda deşifre oldukları için, rahat ortamları bozulmasın diye bağlılıklarını sergiliyor. Yeni katılımlar kış sürecinde çok zorlanıyor. Kandil'den kaçmak isteyen çok sayıda kişi var."

Özgür CEBE/DİYARBAKIR, (DHA)
 



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,811 µs