En Sıcak Konular

8 bin 152 bekçi, 5 dakikada 'polis' oldu

0 0 0000 00:00 tsi
İktidar, seçim arifesinde hiç gündeminde olmayan yasal bir değişiklik ile Türkiye’deki 8 bin 152 bekçiyi, 5 dakika içinde ‘’Polis’’ yaptı. 

Osmanlı İmparatorluğu'ndan bu yana sokakların güvenliği için görev yapan bekçiler artık yok. TBMM Plan Bütçe Komisyonunda ele alınan Hazine avukatları ile ilgili bir yasa teklifi görüşülürken iktidar milletvekilleri kanun teklifine emniyet teşkilatı ile ilgili ‘’Vagon’’ önerge verdi. Önerge kabul edildi ve bekçiler emniyet hizmetleri sınıfına geçirildi. 8 bin 152 bekçi artık kahverengi üniformalarını çıkarıp, polis üniforması giyecek ve polis kimliği taşıyacak. Bekçilere polislere verilen tazminat da verilecek ve ek ödeme yapılacak. Bekçiler toplu taşım araçlarından da ücretsiz yararlanacak. İktidar partisi bu değişiklik ile 1991’den bu yana bekçilerin istediği değişikliği yaptı. Seçim arefesindeki bu düzenleme 8 bin bekçinin yanı sıra 40 bin kişilik ailelerini de ilgilendiriyor.

Yaklaşık 10 yıldır yeni bekçi almayan, mevcut bekçileri emekliye sevk ederek tasfiyeye çalışan İçişleri Bakanlığı, bekçilerin özlük haklarının düzeltilmesine ilişkin yasal düzenlemeyi de yıllardır bekletiyordu. 1991 yılındaki DYP-SHP koalisyon hükümetinden bu yana yardımcı hizmetlerden, emniyet hizmetlerine geçmeye çalışan bekçiler hiç beklemedikleri bir anda polis oldular ve isteklerine kavuştular. 1991 yılında sayıları 20 bin olan bekçilerin sayısı bugün 8 bin 152’ye düştü. Polis olan 8 bin 152 bekçinin de 10 yıl içinde yaş haddinden emekli olacağı hesaplanıyor İktidar, seçim arifesinde hiç gündeminde olmayan yasal bir değişiklik ile Türkiye’deki 8 bin 152 bekçiyi, 5 dakika içinde ‘’Polis’’ yaptı.



Bu haber 50,900 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,131 µs