En Sıcak Konular

Ergenekon tanıklarına yakalama kararı

25 Temmuz 2011 16:13 tsi
Ergenekon ana davasında tanık Leyla Ecin'in ifadesine başvurulurken diğer tanık Kemalettin Gülen'in duruşma salonunun bulunduğu binaya gelip gittiğinin anlaşılması üzerine 4 tanık hakkında zorla getirilmelerine karar verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon ana davasının öğleden sonraki bölümü tanık Leyla Ecin'in ifadesiyle başladı. Ecin'e yöneltilen soruların ardından da mahkeme Başkanı Özese, sanık Alparslan Arslan'a tanık Ecin'i tanıyıp tanımadığını sordu. Sanık Arslan, kendisinin Danıştay'la ve bu olaylarla alakası olmadığını söyledi. Başkan Özese'nin "Ben sana onu sormuyorum. Bu kadını tanıyor musun diyorum?" demesi üzerine Arslan birkaç defa aynı cevabı verdi.

Tanık Ecin'in ifadesinin tamamlanmasının ardından bazı sanık avukatları, tanık olarak duruşmaya çağrılan Alparslan Arslan'ın arkadaşı olan Avukat Kemallettin Gülen'in duruşma salonunun bulunduğu binaya giriş yaptığını söyledi. Bu gelişme üzerine Gülen, tanık sıfatıyla huzura çağrıldı. Ancak Gülen'in binadan ayrıldığının fark edilmesi üzerine görevli jandarmadan tutanak tutulması istendi. Bu sırada duruşmaya bir saat ara verildi.

Tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün kızı ve avukatı Zeynep Küçük, salonda tavandan sarkıtılan mikrofonlardan Balyoz davası sırasında basından haberdar olduklarını belirterek "Müvekkilimle yaptığımız konuşmalar dinleniyor mu? Bir açıklama yapın." dedi. Başkan Özese ise bu uygulamanın İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin isteğiyle yapıldığını söyledi. Özese, "Bazen bizim duruşmalarda da sataşma oluyor, ortalık karışıyor, konuşmalar anlaşılmadığı için tutanaklara geçmiyor. Sizin müvekkilinizle konuşmalarınızı dinlemeye vaktimiz yok." diye konuştu.

Daha sonra da Başkan Özese, mahkemenin yazdığı yazılara bazı kurumlardan gönderilen cevabi yazıların mahkemeye ulaştığını söyledi. Özese, saat 15.10'da ise Özese, duruşmayı 26 Temmuz 2011 tarihine ertelediklerini açıkladı. Erteleme kararı ile birlikte tanık olarak ifadelerine başvurulması istenen Engin Bağbars, Kemalettin Gülen, Sinan Berberoğlu ve Mustafa Çınar Altıntaş'ın duruşmaya zorla getirilmeleri kararlaştırıldı.

cihan

Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,502 µs