En Sıcak Konular

CHP'li İsa Gök, Silivri'ye gidecek

25 Temmuz 2011 13:56 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi'nin Meclis'te yemin etmeyen tek milletvekili olan İsa Gök, yarın Silivri Cezaevi'ne giderek tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile görüşeceğini açıkladı.

'b

Basında sansürün kaldırılışının yıldönümü' nedeniyle Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nin, Cumhuriyet Alanı'nda düzenlediği etkinliğe katıldı. Burada İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Gök, yarın saat 13.00'de Silivri Cezaevi'ne giderek CHP'nin tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ı ziyaret edeceğini söyledi.

2 milletvekilinin de Silivri'de hukuksuzca yatırıldığını ileri süren Gök, ziyaretinin amacını ise şöyle açıkladı; "Basında sansüre karşı mücadelenin 103. yılında gazeteci Mustafa Balbay'ı özellikle ziyaret edeceğim, ardından da Sayın Rektörümüz Mehmet Haberal'ı ziyaret edeceğim. Arkadaşlarım ile görüşeceğim. Yemin etmeme olayını konuşacağız, neler yapabileceğimizi konuşacağız, olayın bir kritiğini yapacağız ve daha neler yapılabilir bunları masaya yatıracağız. Çünkü o insanlar, milletvekili olmalarına rağmen hukuk dışı olarak, uluslararası sözleşmelere aykırı olarak vatandaşın, halkın oy verme iradesine ipotek konularak ve üstelik de Türkiye'nin taraf olduğu mahkeme kararlarına, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına aykırı olarak orada tutuluyorlar. Bu arkadaşlarıma yarın destek ziyareti yapacağım. Çünkü onlar CHP grubunun milletvekilleridir, benim milletvekili arkadaşlarımdır, yarın görüşceğiz, eylemimin, direnişimin bundan sonraki safhalarını değerlendireceğiz."

Yemin etmeme eyleminin de hala devam ettiğini hatırlatan Gök, "Partimin aldığı kararlar ortada, ben partimin aldığı kararlara aynen bağlıyım, sadakatimi sürdürüyorum. 2 milletvekili arkadaşım var onlar CHP milletvekilleridir. Ben direnişimi sürdürüyorum, arkadaşlarımla Meclis'te görüşmeyi isterdim ama ne yazık ki cezaevinde görüşmeye gidiyorum" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in, 'ekim ayında yemin etmesini umut ediyoruz' şeklindeki sözleri hatırlatılarak ekim ayında yemin edip etmeyeceği sorulan sorulan İsa Gök, şöyle konuştu; "Yarın Silivri'deyim, saat 13.00'de hem milletvekili arkadaşlarımla görüşeceğim hem bu durumu masaya yatıracağız, bunları konuşacağız, yarından sonra değerlendirmede bulunacağım. Benim ki her ne kadar bireysel gibi görünse de ideolojik bir duruş. Siyasi duruşların bir amacı vardır, bu amaca ulaşmak için yapılır. Bu amaca ulaşmak için elimden gelen mücadeleyi yapacağım."



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,763 µs