En Sıcak Konular

2011 Basın Özgürlüğü ödülü tutuklu gazeteciye

25 Temmuz 2011 10:36 tsi
2011 Basın Özgürlüğü ödülü Ercan İpekçi'yle birlikte tutuklu gazeteci Ahmet Şık'a verildi. Şık'ın ödülünü avukatı Fikret İlkiz aldı.

Geleneksel Gazeteciler Günü nedeniyle Türkiye Gazeteciler Cemiyedi (TGC) tarafından düzenlenen '2011 Basın Özgürlüğü Ödülleri' töreni, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla gerçekleştirildi. Dolmabahçe Sarayı Has Bahçe'de yapılan törende 2011 Basın Özgürlüğü Ödülleri bu yıl kurum olarak Gazetecilere Özgürlük Platformu'na, kişi olarak ise Ercan İpekçi ve Ahmet Şık'a verildi. Törende tutuklu gazeteci Ahmet Şık adına ödülünü, Avukatı Fikret İlkiz aldı.

KILIÇDAROĞLU: SANSÜRSÜZ BİR TÜRKİYE DİLİYORUM

CHP Milletvekili Oktaş Ekşi'nen de katıldığı ödül törenine konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 70'e yakın tutuklu gazetecinin olduğuna dikkati çekerek, "Gazeteciler yazdıkları ve düşündükleri için şu an cezaevinde. 21'inci yüzyılda basın özgürlüğü ödülü veriyoruz. Bu durum vahimdir" dedi. Sansürün kaldırılmasının üzerinden 103 yıl geçmesine rağmen basın üzerinde baskı olduğunu savunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Üzerinden bu kadar zaman geçmesine karşın neden bu kadar gazeteci cezaevinde, bunu yöneticilerin düşünmesi lazım. Türkiye'de gönüllü ve zorunlu sansür yaşanıyor. Ben özgür haber alma hakkımı yitirdim. Toplum cezalandırılıyor. İleri demokrasiden ileri sansüre geçildi. Biz önümüzdeki süreçte demokrasi, özgürlükler ve insan haklarını daha fazla dillendireceğiz. Biz gazeteciler cezaevlerinde olmasın diye mücadele edeceğiz. Sansürsüz bir Türkiye diliyorum" dedi.

TGC Başkanı Orhan Erinç ise, gazeteciliğin 'Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluk Bildirgesi' kapsamında yapılmasının giderek zorlaştığını ve meslek ilkelerine önem veren gazetecilerin işsiz kalma tehlikesinin büyüdüğünü ifade ederek, "Bahsettiğim bu olumsuzlukların devam etmesinin, Türkiye'nin hukuk devleti kimliğiyle bağdaşmadığı inancındayız. Uluslararası verilerde Türkiye'nin dünya sıralamasında son sıralarda gösterilmesi de ifade özgürlüğünün ve gazetecilerin çalışma koşullarının durumunu yansıtmaktadır. Ancak sorunlarımızın çözümsüz kalacağını da düşünmüyoruz. TBMM'nin üzerine düşün görevi yerine getirme konusunda gerekli hassasiyeti göstereceği de beklentilerimiz arasındadır" şeklinde konuştu.

AHMET ŞIK'IN ÖDÜLÜNÜ AVUKATI ALDI

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Törende 2011 Basın Özgürlüğü Ödülleri kurum olarak Gazetecilere Özgürlük Platformu'na, kişi olarak ise Türkiye Gaeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi ve halen tutuklu bulunan gazeteci Ahmet Şık'a verildi. Ahmet Şık'ın ödülünü, avukatı Fikret İlkiz aldı. Törende, sürekli basın kartı almaya hak kazanan 43 gazeteciye de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından plaketleri takdim edildi. 

Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,090 µs