En Sıcak Konular

Davutoğlu: Teröre karşı dayanışma şart

25 Temmuz 2011 08:31 tsi
Davutoğlu: Teröre karşı dayanışma şart 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Bütün bu olaylar gösteriyor ki dünyada artık teröre karşı çok daha güçlü bir dayanışma gerekiyor'' dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Bütün bu olaylar gösteriyor ki dünyada artık teröre karşı çok daha güçlü bir dayanışma gerekiyor'' dedi.

Bolu'da ailesiyle tatil yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Bolu İl Başkanlığını ziyaret etti.Davutoğlu parti binasında partililerle yaptığı toplantıda 12 Haziran'daki milletvekili genel seçimlerini değerlendirdi.

Daha sonra yatsı namazını kılmak üzere Yıldırım Beyazıt Camisi'ne giden Davutoğlu, cami çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

''Son günlerdeki Türkiye'de yaşanan terör olaylarını nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusu üzerine Davutoğlu, terörü en şiddetli şekilde lanetlediklerini söyledi. Davutoğlu, ''Terör eylemlerine karşı her türlü tedbiri hükümetimiz, devletimiz alacaktır. Cenab'ı hak şehitlerimize rahmet eylesin, ailelerine sabır ihsan eylesin. Teröre karşı mücadelemiz hiçbir taviz vermeksizin sürecek. Bu konuda da elimizden gelen her türlü çabayla çalışmaya devam edeceğiz'' dedi.

Bir gazetecinin Norveç'te yaşanan terör saldırısı hatırlatarak, ''Türkiye'de yıllardır terör olaylarıyla uğraşan bir ülke, siz bu olayların dünyanın Türkiye'ye bakışını değiştireceğini düşünüyor musunuz'' sorusunu Davutoğlu, ''Bugün ben Norveç Dışişleri Bakanı ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Kendisine de ifade ettim. Bütün insanların teröre karşı mücadelede dayanışma içerisinde olması lazım. Biz Norveç'te yaşanan bu terör olayını şiddetle kınadık. Bu konuda Türk halkının hissiyatını da Norveç Dışişleri Bakanı'na ilettim. Onların acılarını paylaşıyoruz. Bütün bu olaylar gösteriyor ki dünyada artık teröre karşı çok daha güçlü bir dayanışma gerekiyor. Uluslararası dayanışma sağlama çabalarımızı sürdüreceğiz'' diye yanıtladı.

Davutoğlu, Norveç'teki saldırının ardından kaybolan Türk vatandaşına ilişkin soru üzerine de konuyu takip ettiklerini kaydetti.

aa



Bu haber 436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,345 µs