En Sıcak Konular

Sarışın mason azılı Türk düşmanı!

25 Temmuz 2011 01:05 tsi
Sarışın mason azılı Türk düşmanı! Breivik'in Müslüman düşmanlığının temelinde Türk düşmanlığı var.

Norveç'in Utöya adasında İşçi Partisi'nin kampına katılan gençlerden 86'sını katleden saldırganın, vücudun içinde parçalanmak üzere tasarlanmış, en ağır yaralara yol açan dom dom kurşunu kullandığı bildirildi.

Kamptaki katliamda yaralananların kaldırıldığı Ringriket Hastanesinin baş cerrahı Dr. Colin Poole, cerrahların 16 yaralıya müdahalesinde, yaralıların vücutlarında ufak kurşun parçaları bulduğunu, dış yaraların alışılmadık biçimde ufak ve hafif olduğunu belirterek, ''Bu mermilerin çok vücudun içinde patladığını, merminin bütün enerjisinin dokunun içinde biriktiğini ve çok büyük iç hasara yol açtığını'' vurguladı.

Gözaltındaki, aşırı sağcı ve dinci olduğu belirtilen Norveçli zanlı Anders Behring Breivik, adadaki katliamla saatler önce Oslo'da düzenlenen 7 kişinin öldüğü bombalı saldırıdan da sorumlu tutuluyor.

Öte yandan Norveç polisi, toplam 93 kişinin öldüğü iki saldırının ardından hiçbir yabancı ülkeden ayrı bir polis soruşturması yürütülmesini istemediklerini bildirdi.

Tam Bir Türk Düşmanı' Çıktı

Norveç'in başkentinde 86 insanı öldüren Andrew Breivik, Müslüman düşmanlığının temelinde Türk düşmanlığı olduğu ortaya çıktı.

"2083: Bir Avrupa Bağımsızlık Bildirgesi" başlıklı günlüğe Andrew Breivik, "Adaletsever Şövalyelerin Komutanı" olarak imza atmış.

"Herkes cesaretlendirildi fakat sonunda kendi dirençlerini nasıl göstermeyi kararlaştırdılarsa öyle oldu. Mücadelenin uzun vadeli olması (50-100 yıl)üzerine özel bir vurgu yapıldı. Bizim görevimiz uzun vadeli bir yaklaşıma katkıda bulunmak ve aceleci davranmamaktı.

Eğer önümüzdeki 10 yıl içinde büyük ölçekli bir saldırı olursa, mümkün mertebe sonraki saldırıların şok etkisinin olmadığını kanıtlayan, hemen akabinde gelen saldırıları bertaraf etmeliyiz. Her 5-12 senede, mevcut güçlere bağlı olarak büyük başarılı bir saldırı olur.

Bu, çabuk kızma huyu olan, öteki sınıflara sağlanan olanakları olmayan ırkçı dazlaklarla dolu basmakalıp "sağcı" bir grup değil fakat tam tersidir. Çoğu başarılı girişimciler, iş ya da siyasi liderler, bazılarının aileleri, çoğu muhafazakâr Hristiyan fakat aynı zamanda agnostik ve hatta ateist olanlar."

Nasıl daha fazla kişiye ulaşabileceğini anlatan onlarca sayfadan sonra birçok alıntı yapılarak derleme şekilde oluşturulmuş manifesto diye anılan bu yazıya, kendisi compendium, yani özet diyor ve bu yazı 3 bölümden oluşuyor.

"Siz, tüm Müslümanların savaşçı, Cihatçı olmadığına inanıyorsunuz ama eğer bir Müslüman Cihad'a katılmıyorsa, zaten Müslüman değildir"

VİYANA'DA DURDURULAN TÜRKLER, BU KEZ FARKLI YOLLARDAN GELİYOR

Detaylı bir İslam tarihinin anlatıldığı manifestoda Araplardan çok yüzlerce sayfa Türk tarihinin; İstanbul'un fethi sırasında Ayasofya'ya giren müezzinden, Asurlular soykırımını başlatan Kürtlerin adlarına kadar, tüm ayrıntılarına yer veriliyor. Viyana'da durdurulan Türklerin farklı yollardan çoğunluk sağlama gayretinde oldukları da anlatılıyor.

Avrupa ve Avrupalılara öz eleştiri yapılan kitapta; Ermeni soykırımında Almanların rolü, Kosova veya Bosna'daki nüfus artışının
Osmanlı öncesi ve sonrasındaki istatistik analizleri gibi enteresan tespitlere yer verilmiş. Avrupa Birliği'nin sebep olduğu handikaplardan bahsedilen ikinci kısımda "Avrupa Birliği sesimizin daha çok çıkmasını sağlamadı, aksine farklı sesler büyüklerin altında ezildi, çok homojen ve ılımlı bir yorum çıktı ortaya" sözleri yer alıyor.

Manifestosunun son kısımlara doğru nükleer santrallere saldırıdan, 3. dünya savaşı senaryolarına kadar pek çok şey var, örneğin bir yerde "Avrupa Rusya ile işbirliği yapmalı, Türkiye-Pakistan bağlantısı kesilmeli ki, nükleer güç Türkiye'nin eline geçmesin, ayrıca özellikle doğu Türkiye'de yaşayan azınlıklar gücü bölmek için silahlandırılmalı/ayaklandırılmalı." İfadeleri yer alıyor.

MÜSLÜMANLARIN İLK HEDEFİNDE FRANSA VAR

Başlıca hedefinin Sosyal Demokrat partinin yıllık toplantısı olduğunu yazan Breivik, Avrupa'da hedef alınacak ülkelerin de listesini yaptığını, ülkelerde yaşayan Müslümanların sayısına göre yapılan sıralamada Fransa'nın ilk sırada olduğunu söylüyor.

Norveçlileri ve Avrupa'yı Müslüman göçmenlere ve çok kültürlülüğe karşı savaşa çağırıyor ve göçmen ve Müslümanlara karşı yapılacak savaşta, bir milyondan fazla kişinin ya öleceğini ya da yaralanacağı tahmininde bulunuyor.

TÜRK DÜŞMANLIĞI MANİFESTOSUNUN TEMELİNİ OLUŞTURUYOR

Dikkat çekici bir başka paragraf ise:

"Türk tarihini araştırın ve karşılaştırın... Bir ülkeden umulan, "soykırım" diyen aydınlarını ve gazetecilerini öldürmenin, aynı katillere şeref verdiğini unutmamasıdır. Bir ülkeden umulan, "Türklüğe" ve "Türk" olan tüm azınlıklara hakaret etmeye cüret
eden gazeteci, yazar ve fikir adamlarının konuşmalarını kısıtlaması, hapis ve para cezasına çarptırmasıdır. Yüzyıllarca pişman olunmayan cinayet ve ihlalleri ile, Türkiye Avrupa Birliği'ne girmek için uygun mu yoksa hala "Avrupa'nın hasta adamı mı?".

Türkiye'nin AB üyeliğine destek veren bütün AB ve ulusal düzeyde parlamenterlerin, üzerinde haç olan bir kazak giyerek bütün Türk ülke sınırlarını gezmesi ve katledilmelerinin veya dövülmelerinin ne kadar zaman aldığına bakmaları gerek. O zaman Türk Müslümanların ne kadar toleranslı olduklarına kendi gözleriyle şahit olacaklar.

Manifestosunda, yapılacak eylemlerin en büyük amaçlarından birinin manifestolarını pazarlamak olduğunu söyleyen ANDERS Behring Breivik:

'A ve B kategorilerinde vatan hainleri ile dolu bir binayı havaya uçurursak, bu sadece öldürme amaçlı değildir. Operasyonumuzun önemli bir parçası, hareketimizin ve ideolojimizin farkındalığına zorlamaktır. Temsil ettiğimiz ideoloji, Avrupa halkına satmak istediğimiz üründür.' diyor.

Breivik'in 7 Temmuz'da twitter sayfasında yer alan tek ileti, İngiliz filozof John Stuart Mill'in "İnançlı bir insanın gücü, kanaatleri olan 100.000 insanın gücüne eşittir.'' sözleri yer alıyordu. Facebookta kendisini 'Hıristiyan' ve 'muhafazakâr' olarak tanıtan
katil başka bir sitede, "Bugün siyaset sosyalizme karşı kapitalizm değil, milliyetçiliğe karşı uluslarararasıcılıktır" diye yazmış.

'Topraklarımızı kurtarmak için Türkiye ile savaşmalıyız'

Norveç'in başkenti Oslo'da ve yakınındaki adada cuma öğleden sonra 93 kişiyi katleden Anders Behring Breivik, manifestosunda Türkiye'nin AB üyeliğinin desteklenmesini, cihadın desteklenmesi ve Avrupa milletinin yok olması olarak nitelendiriyor. Kuzey Kıbrıs ile Türkiye'nin Doğu ve Batı Anadolu kesimlerinin tekrar Hıristiyanlaştırılması için savaş açılması gerektiğini savunuyor. Norveç katliamcısı, Türkiye'yi de ziyaret etmiş.

Oslo'da 93 kişiyi katleden Breivik'in manifestosu Osmanlı'ya yüzlerce atıfla dolu. Manifesto, Hıristiyan bir köktendincinin bütün tarihi nasıl Müslüman-Hıristiyan çatışması açısından yorumladığını gözler önüne seriyor. 1.518 sayfalık manifestoda Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Türklerinin Breivik için bir fikr-i sabite dönüştüğü görülüyor. Günlüklere göre Norveç katliamcısı, Türkiye'yi de ziyaret etmiş.

Osmanlı tarihini, dini azınlıklar açısından didik didik eden Breivik, Haçlı Seferleri'nin "nefs-i müdafaa"dan kaynaklandığını, Selçuklu ve Osmanlı Türklerinin Hıristiyan alemini fethetme ihtirasına karşı başlatıldığını savunuyor... Tarih boyunca Türklerin milyonlarca Hıristiyan'ı katlettiğini, devşirme sistemi ile yüz binlercesini İslamlaştırdığını uzun uzun iktibaslarla anlatan Breivik, Türkleri dünyanın "en soykırımcı milletlerinden" biri olarak tasvir ediyor. Norveç katliamcısına göre Türk milleti Ermeniler, Rumlar ve Asurilere "soykırım" yaptı.

Tanzimat, Islahat Fermanı, II. Abdülhamid, İttihad ve Terakki dönemi ile birlikte Enver, Talat ve Cemal paşaları uzun uzun analiz eden Breivik, Atatürk'ü de yakından inceliyor. 147. sayfadan 187'ye kadar Osmanlı'yı analiz ettikten sonra bu bölümü şöyle bitiriyor: "Erdoğan'ın Türkiye'yi tekrar İslamlaştırma çabaları şeriatla idare edilecek, cihatla Avrupa'nın tam kalbine kurulacak ülkenin Osmanlı geçmişine dönüşü ile tamamen tutarlıdır. Hem Erdoğan hem 10 yıl önce başbakan olan dindar Erbakan, 1950-1960'tan bu yana devam eden Türkiye'nin İslami sosyal-siyasi uyanışının ileri safhasına işaret eder. Menderes hükümeti oy uğruna Müslümanların dini hissiyatına oynamış; tarikatlara tekrar müsaade etmiş ve cami inşaatlarına hız vermiştir. Türkiye'nin AB üyeliği reddedilmelidir."
Türkiye için Sevr'i uygulamalıyız

Breivik, 235. sayfadan itibaren ise II. Viyana Muhasarası'nı uzun uzun Hıristiyan perspektiften ele alıyor ve ardından Bosna ve Kosova'yı İslamlaştırdığı için Türkleri tekrar itham ediyor. 313. sayfadan itibaren büyük bir Avrupa Birliği, BM, AİHM düşmanı olduğu ortaya çıkıyor. Bir an evvel AB'nin imha edilmesi gerektiğini savunuyor. 723. sayfadan itibaren Atatürk'le ilgili yorumlar yapan Breivik, "Atatürk yaklaşımının" başarısız olduğunu, ülkenin 1923'ten sonra ordunun gücüyle laik olduğunu, ancak 70-80 yıl sonra "şeriatın" geri geldiğini iddia ediyor. Avrupa'nın kaderinin Türkiye'nin AB'ye üye olup olmayacağına bağlı olduğunu savunan Breivik, üye olması durumunda Türkiye'nin kulübün en büyük ülkesi olacağına işaret ediyor.

Türkiye'nin üyeliğini destekleyen AB yetkili ve milletvekillerine üzerinde haç olan bir tişörtle ülkenin kırsal kesimine gitmelerini tavsiye eden Breivik, bu insanların ya dövüleceğini ya da öldürüleceğini iddia ederek böylece Türk Müslümanlarının ne kadar hoşgörülü olduklarının ortaya çıkacağını belirtiyor.

Türkiye'nin üyeliğinin desteklenmesini 'cihat'ın desteklenmesi ve Avrupa milletinin yok olması olarak nitelendiren Norveç katliamcısı, "Bizi yok etmek isteyen bir ülke ile neden ilişki kuracağız?" diye soruyor. Yeni bir küresel güvenlik örgütünün kurulmasını, bütün Hıristiyan, Budist ve Hindu ülkelerin bu İttifak'a girmesi gerektiğini vurguladıktan sonra "Eğer ABD, Türkiye ve Arnavutluk'u NATO'dan kovmayı kabul ederse NATO hayatını sürdürebilir." diyor.

'Avrupa'nın toprak talepleri' isimli bir altbaşlıkta ise KKTC olarak bilinen toprakların Rumlara, Batı Anadolu olarak isimlendirilen bölgenin Yunanistan'a, Doğu Anadolu olarak bilinen toprakların Ermenistan'a verileceği, bu topraklardaki bütün Türklerin Orta Anadolu'ya tehcir edileceği belirtildikten sonra Sevr Antlaşması'na atıf yapılıyor. Kuzey Kıbrıs ile Türkiye'nin Doğu ve Batı Anadolu kesimlerinin tekrar Hıristiyanlaştırılması için savaş açılması gerektiğini kaydeden Breivik, askeri harekatta öncelikle Pakistan'ın nükleer silahlarının imha edilmesi gerektiğini, aksi takdirde Pakistanlıların bu teknolojiyi Türklere vereceğini iddia ediyor.

zaman, haber365



Bu haber 2,123 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,352 µs