En Sıcak Konular

TOKİ Ürdün'de de konut yapacak

23 Temmuz 2011 19:02 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Ürdün'de de kentsel dönüşüm, değişim çalışmalarına yardımcı olabileceğini söyledi.

Erdoğan, daveti üzerine çalışma ziyareti çerçevesinde Türkiye'ye gelen Ürdün Başbakanı Maruf El Bahit ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Ürdün Bayındırlık ve İskan Bakanı Yahya Kisbi arasında toplu konut alanında işbirliği anlaşması imzalandı.

Ürdün'ün ardından Irak'taki yapılandırmayla ilgili çalışmalar yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine, Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin konut yapımıyla ilgili tecrübe ve deneyimlerini Ürdün'de de değerlendirmek istediklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, "Bunun yanında üçüncü bir ülkede de, bu Irak da olabilir bir başkası da olabilir yapılabilir. Burada da Irak'taki girişimcilerle veya TOKİ'nin karşıtlığıyla bu noktada adımlar atılabilir. Ancak şu andaki ilk hedef Ürdün'deki yapılanmayla ilgili adımlardır. Bu adımların gerçekleştirilmesine yöneliktir" diye konuştu.

Erdoğan, TOKİ'nin Türkiye'de 9 yılda ciddi deneyimleri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"500 bin konut inşası, bunun şu ana kadar 370 bini sahiplerine teslim edilmiş vaziyette. Böyle bir sürecin içerisindeyiz. Önümüzdeki hedef, 2023'e kadar yeni bir 500 bin konutun başlamasıdır aynı zamanda. Bunun da şu anda işaretini verdik. Bu çalışmalara da gireceğiz. Bu konuda tamamen sosyal konutlardan alınız da üst gelir gruplarına kadar yapılmış konutlar var. Bunlar kentsel dönüşüm, değişim hedeflediği için Ürdün'de de buna benzer kentsel dönüşüm, değişim çalışmalarına yardımcı olabiliriz. "

El Bahit de Ürdün'ün bir lojistik merkez olmasını istediklerini ifade ederek, "İstanbul'da bizim için lojistik merkez olabilir. Orta Asya ve Kafkas ülkelerine buradan geçebiliriz. Ürdün-serbest ticaret anlaşması yürürlüğe girdi. Türkiye, Suriye, Lübnan ve Ürdün anlaşması da söz konusu. Belirgin bazı işlemler yapıldı. Suriye ve Ürdün içinde bulunduğu durumlardan dolayı ikili şekilde devam ettireceğiz" diye konuştu.

aa



Bu haber 727 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,165 µs