En Sıcak Konular

Nadir terör saldırıları listesi!

23 Temmuz 2011 15:42 tsi
Nadir terör saldırıları listesi! İskandinavya bölgesinde nadir görülebilecek tarzdaki bu saldırı, dünyada meydana gelmiş benzer olayları anımsattı...

Son 20 yıl içinde dünyada bir ya da iki kişinin düzenlemiş olduğu silahlı saldırılardan bazıları şöyle:

Nisan 1982 – Güney Kore: Polis görevlisi Woo Bum Kong sarhoş olarak Sang-Namdo'da tüfek ve el bombasıyla saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda 57 kişi öldü 38 kişi yaralandı. Saldırgan en sonunda kendini öldürdü.

19 Ağustos 1987 – İngiltere: Michael Ryan adındaki 27 yaşında fanatik bir İngiliz, Hungerford kasabasına saldırdı. İntihar etmeden önce 16 kişiyi öldürdü, 11 kişiyi yaraladı.

Temmuz 1989 – Fransa: Fransız bir çiftçi, İsveç sınırı yakınındaki Luxiol köyünde aralarında kendi ailesinin de olduğu 14 kişiyi öldürdü. Çiftçi, polis tarafından yaralı olarak ele geçirildi.

Aralık 1989 – Kanada: kadınlara karşı kini bulunan 25 yaşındaki bir savaş filmleri hayranı, Montreal Üniversitesi'nde 14 genç kadını öldürdü ve ardından intihar etti.

Kasım 1990 – Yeni Zelanda: Yalnız yaşayan bir silah delisi, Aramoana köyünde 24 saat süren bir saldırıda 11 kişiyi öldürdü. Saldırgan polis tarafından öldürüldü.

Eylül 1995 – Fransa: 16 yaşındaki bir genç, ailesiyle tartıştıktan sonra Cuers şehrinde tüfekle etrafındakilere saldırdı. 16 kişiyi ve ardından kendini öldürdü.

13 Mart 1996 – İngiltere: Thomas Hamilton adlı bir silahlı kişi, İskoç kasabası Dunblane'de bir ilkokula baskın düzenledi. 16 çocuğu ve öğretmenlerini, ardından da kendini öldürdü.

Nisan 1999 – ABD: ağır silahlarla donanmış iki genç, Denver-Littleton'daki Columbine Lisesi'ne baskın düzenledi. İkili intihar etmeden önce 13 öğrenci ve çalışanı öldürdü.

Temmuz 1999 – ABD: Atlanta'da bir silahlı saldırgan, karısını ve iki çocuğunu öldürdükten sonra 9 kişi ve iki arabulucuyu öldürdü. 5 saat sonra da intihar etti.

Haziran 2001 – Nepal: Veliaht Prens Dipendra, sarayda dehşet saçtı. Prensin silahından çıkan kurşunlarla Nepal Kraliyet Ailesi'nin 8 üyesi hayatını kaybetti. Prens ardından kendini vurdu ve birkaç gün sonra öldü. Küçük kardeşi de daha sonra hayatını kurtaramayınca ölü sayısı toplamda 10'a yükseldi.

26 Nisan 2002 – Almanya: Almanya'nın doğusundaki Erfurt'ta 19 yaşındaki Robert Steinhauser matematik sınavına girmeyeceğini söyledikten sonra Gutenberg Gymnasium'da 12 öğretmeni, bir sekreteri, iki öğrenciyi ve bir polisi öldürdü. Sonra da intihar etti.

Ekim 2002 – ABD: John Muhammad ve Lee Malvo adlı iki kişi Washington DC'de suikast silahlarıyla 10 kişiyi öldürdü.

16 Nisan 2007 – ABD: Blacksburg'deki Virginia Tech Üniversitesi'nde ABD tarihinin en kanlı saldırısını gerçekleştirdi. Silahlı saldırgan, kendini öldürmeden önce 32 kişiyi öldürdü.

7 Kasım 2007 – Finlandiya: Pekka-Eric Auvinen adlı bir kişi, Helsinki yakınındaki Jokela Lisesi'nde altı öğrenci arkadaşını, okul hemşiresini ve müdürünü ve en sonunda da kendisini öldürdü.

23 Eylül 2008 – Finlandiya: Matti Saari adlı bir öğrenci, Finlandiya'nın kuzeydoğusundaki Kauhajoki'de bir okulda ateş açarak 9 öğrenci ve bir okul çalışanını öldürdü. Ardından intihar etti.

11 Mart 2009 – Almanya: siyah komando elbisesi giymiş 17 yaşındaki bir silahlı saldırgan Stuttgart yakınında bir okulda 9 öğrenci ve 3 öğretmeni öldürdü. Yakındaki bir klinikte başka bir kişiyi daha öldürdükten sonra polisle çatışmaya giren saldırgan ölü olarak ele geçirildi. Çatışmada yoldan geçen iki kişi daha öldü ve iki polis ağır yaralandı. Toplamda 16 kişi hayatını kaybetti.

2 Haziran 2010 – İngiltere: Derrick Bird adlı bir silahlı kişi, Cumbria kasabasında insanlara rastgele ateş açtı. 12 kişi öldü ve 11 kişi yaralandı. Bird, en sonunda intihar etti.

30 Ağustos 2010 – Slovakya: silahlı bir kişi bir Roma ailesine mensup 6 kişiyi ve başkent Bratislava'da bir kadını öldürdü. Sonunda intihar eden saldırgan 14 kişiyi de yaraladı.

cha



Bu haber 1,323 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,614 µs