En Sıcak Konular

Rus milyarderden eşine rekor tazminat!

23 Temmuz 2011 15:37 tsi
İngiltere'de siyasi sığınmacı olarak yaşayan Rus oligark Boris Berezovski'nin (64) eşi Galina Beşarova'dan (52) ayrılmak için bir yıl önce açtığı dava sonuçlandı.

Mahkeme kararında detaylar kamuoyu ile paylaşılmazken, sadece tarafların mutabık kaldıkları şartlarda boşanmanın gerçekleştiği belirtildi.

Rus basınında yer alan haberlere göre mahkeme Rus milyarderin eşine yaklaşık 165-220 milyon sterlin (260-360 milyon dolar) tazminat ödemesine karar verdi. Berezovski'nin eski eşine nakit ödemenin yanısıra, gayrimenkul ve lüks apartman daireleri de vereceği ifade edildi.

Rus oligarkın ödemesi gereken rakamın İngiltere tarihinde ödenecek en yüksek boşanma tazminatı olduğu ifade ediliyor. Ülkede daha önce en yüksek boşanma tazminatını sigortacı iş adamı John Charman 2006'da 28 yıllık eşinden ayrılırken 48 milyon sterlin olarak ödemişti.

Berezovski ve Beşarova'nın 18 yıllık evlililerinin son 16 yılını ayrı yaşadıkları kaydediliyor. Rus oligarkın boşandığı eşinden 21 yaşında oğlu Artyöm ve 18 yaşında kızı Anastasya olmak üzere iki çocuğu bulunuyor. Berezovski'nin ilk eşi Nina'dan da iki çocuğu bulunuyor.

Berezovski geçen yıl boşanma davası için mahkemeye 15 yıldır beraber yaşadığı kız arkadaşı Yelena Gurbunova ile birlikte başvurmuştu. 1, 5 milyar dolar serveti olduğu tahmin edilen Berezovski, Gurbunova ile evlenmeyi planlıyor.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'e muhalefeti ile bilinen Berezovski 2000'de İngiltere'ye gitmişti. Hakkındaki davalar neden ile 2003'te Londra'da siyasi sığınma hakkı elde eden Rus oligark bu ülkede yaşıyor. Rusya'nın otomobil devi AvtoVAZ ve havayolu ulaşım şirketi Aeroflot'ta yolsuzluk yaptığı gerekçesi ile Rusya mahkemelerinde görülen iki ayrı davada 6-13 yıl hapis cezası talep ediliyor. İngiltere şimdiye kadar oligarkın iadesi ile ilgili talebe olumlu cevap vermedi.

cha



Bu haber 782 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,328 µs