En Sıcak Konular

CHP'li üye AK Parti haberi yapınca...

23 Temmuz 2011 09:28 tsi
Seçim kampanyasında AK Parti'nin reklam ve haberine yer vermesi teşkilatı kızdırdı...

25 yıllık CHP üyesi yerel gazete sahibi İbrahim Tığ, gazetesinde seçim kampanyasında AK Parti'nin reklam ve haberine yer verdiği için partiden kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Karara şaşıran Tığ, partisine tepkili: "Türkiye'de demokrasi yok diyorlar ama asıl CHP'de demokrasiyi rafa kaldırıyorlar."

CHP Devrek İlçe Örgütü üyesi gazeteci İbrahim Tığ'ın, seçim kampanyası sırasında gazetesindeAK PartiZonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar'ın reklam ve haberlerine yer vermesi teşkilatı kızdırdı. İlçe Başkanı Şeref Aydınlı başkanlığında toplanan yönetim kurulu üyeleri, Tığ'ı kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk etti.

Karara bir anlam veremediğini belirten Tığ, "Demokrasi yok diyorlar ama asıl CHP'de demokrasiyi rafa kaldırıyorlar" tepkisini gösterdi. Ardından yaşananları şöyle anlattı: "CHP yöneticileri seçimlerde benden kendilerine çalışmamı istedi. Gazetecilik yapıp yandaş olmak istemediğimi söyledim. Gazeteyi ayakta tutmak ve çalışan arkadaşların haklarını verebilmek için ticaret yapmak durumunda olduğumu ve diğer partilerden reklam geldiğinde de yayınlamak zorunda olduğumu belirttim.Seçimdöneminde köşe yazısı dahi yazmadım. Hangi parti reklam verdiyse gazetemizde yer aldı. "

İl başkanı: İşin içinde başka bir şey var

CHP İl Başkanı Tümer Peker ise İbrahim Tığ'ın başka partilerin haberini yaptığı için üyesi olduğu partiden ihraç edileceği haberlerini yalanladı. Tümer, konuyla ilgili açıklamasında şunları dile getirdi: "Devrek Merkez İlçe böyle bir karar almış olabilir ama gerekçeleri bunlar değildir. Bu konuyu gerekli kişilerle görüşeceğim. Dediğim gibi henüz bana gelen bir yazı veya açıklama olmadı. Yani bir gazeteci bir partiye üye diye başka partiden reklam alamaz veya haberlerini yayınlayamaz diye bir şey yok. Bu konunun içinde başka bir şey olduğunu düşünüyorum."

zaman



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,836 µs