İrtica Testi! | " /> iyibilgi zoom " /> İrtica Testi! | "/> iyibilgi zoom "/>

En Sıcak Konular

Askerlere yalan makinesiyle İrtica Testi!

23 Temmuz 2011 09:02 tsi
Askerlere yalan makinesiyle İrtica Testi! 28 Şubat sürecinde irticacı oldukları iddiasıyla TSK’dan ihraç edilen askerlerle ilgili hazırlanan raporlar bulundu. İşte insanı acı acı güldüren irtica delilleri! iyibilgi zoom

28 Şubat sürecinde TSK’dan atılan askerlere ilişkin istihbarat raporları, emekli Albay Büyük’ün evinden çıktı. Bazı askerler yalan makinelerine oturtulurken, bazıları da evinde Kuran bulundurmakla suçlanmış.
Balyoz darbe planı davası tutuklu sanıklarından emekli Albay Hakan Büyük’ün Eskişehir’deki evinde yapılan aramalardan 28 Şubat sürecinde irticacı oldukları iddiasıyla TSK’dan ihraç edilen askerlerle ilgili hazırlanan raporlar bulundu. Bazı askerlerin yalan makinesi testine tabi tutuldukları, namaz kılan askeri personelin evlerine baskınlar yapıldığı, arkadaşlarına faizsiz borç veren subayın ‘irticacı’ diye damgalandığı, evlerde bulunan Kuran-ı Kerim’lerin bile irtica delili sayıldığı ortaya çıktı.

Gönüllü ‘irtica avcısı’ olmuşlar
Emekli Hava İstihbarat Albay Hakan evinde ele geçirilen irtica takip raporlardan en dikkat çekeni, Astsubay Başçavuş İshak Yılmaz hakkında hazırlanmış olan rapordu. Astsubay Mustafa Ergin’in ihbarı üzerine takibe alınan Başçavuş Yılmaz’a yöneltilen suçlamalar arasında “cemaat pikniklerine katılmak”, “irticadan atılan bir astsubayla görüşmek” de var. İrtica faaliyetler nedeni ile takibe alınan askerler ile pikniğe gitmekle suçlanan Astubay Başçavuş Yılmaz, komutanları tarafından yalan makinasına bağlanarak irticacı olup olmadığı konusunda sorgulanmış. Yılmaz’la ilgili raporda “Polygraph (yalan makinası) testinde kendisine yöneltilen 4 soruya doğru cevap vermediği için ihraç edilmesi” istenmiş. İrtica takip raporlarından birisi de Astsubay Osman Kaçmaz hakkında. Rahatsızlanan başörtülü eşini Etimesgut Askeri Hastanesi’ne götüren Kaçmaz’ı aynı anda hastanede olan Astsubay Bülent A., takibe almış. Uzun süre hastane içinde Kaçmaz’ı takip eden Bülent A. daha sonra personel dosyalarından ismini ve rütbesini tespit ettiği Osman Kaçmaz’ı ‘eşi türbanlı’ diye üstlerine bildirmiş. Bunun üzerine sorguya alınan Astsubay Kaçmaz “Atatürk ilkelerine bağlı olduğunu ancak İslam dinini ve inanç özgürlüğünü yaşamak istediğini, dinini yaşamak şeriatçılıksa evet şeriatçı olduğunu” söylemiş. Bunun üzerine Kaçmaz, TSK’dan ihraç edilmiş.

Eşin başını açsın seni atmayalım
Hakkında rapor hazırlanan bir başka isim ise Başçavuş Mehmet Çetin olmuş. Oturduğu evin sahibi “Süleymancı” olduğu için bu camiaya yakın olduğu iddiasıyla takibe alınan Çetin’in eşinin de böşörtülü olduğu belirlinmiş. Çetin, yapılan sorgusunda “eşinin başını açmasına karışmayacağını” söyleyince TSK’dan atılmış. Üsteğmen Ali Özden hakkında tutulan raporda ise Kanal 7 ve Samanyolu Tv seyrettiği, oruç tuttuğu ve eşi İmam Hatip Lisesinde öğretmenlik yaptığı için takibe alınmış ve evinde arama yapılmış.

Yüzbaşı Mehmet İlhan’ın irticai olarak izlenmesinin nedeni ise eşinin başörtülü olması ve evine başörtülü sakallı kişilerin girmesi. İlhan’ın irticai personel arasında yer almasının nedenlerinden bir tanesi ise ailece sağ düşünceye mensup olması gösteriliyor. Yüzbaşı İlhan hakkında hazırlanan raporda eşinin evlendikten sonra başörtüsü takma konusunda fikrini sorduğu, İlhan’ın takıp takmama konusunda kendisinin karar vereceğini söylediği belirtildi. Hazırlanan Raporda Mehmet İlhan ile yapılan görüşmede eşinin ıyafetini değiştirmesi ve başını açmasının istendiği ancak İlhan’ın eşine bu konuda baskı yapamayacağını söylediği anlatıldı.

Türk Bayrağı asıyor, Kuran var
Hakan Büyük’ün evinden tutuklu sanık Orgeneral Bilgin Balanlı tarafından bir astsubay hakkında hazırlatıldığı iddia edilen Lahika da bulundu. Başçavuş Fahri Karakülah hakkında hazırlanan belgede, eşinin medeni kıyafet giymediği, kızının Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuduğu, evinin camına Türk Bayrağı astığı, evinde yapılan aramalarda 1 adet Kuran-ı Kerim bulunduğu, telefon fihristinde aynı yerde çalıştığı irticai faaliyetleri nedeni ile takibe alınan bazı askerlerin telefonunun bulunduğu belirtilmiş ve ordudan atılması istenmiş.

ASTSUBAYA YÖNELTİLEN SUÇLAMA

Faizsiz borç veriyor dikkat irticacı olabilir
Başçavuş Mustafa Küçükgülüm hakkında hazırlanan rapor ise bu kadar da olmaz dedirtecek cinsten. Başçavuş Küçükgülüm’ün hakkındaki deliller ise “bazı askerlere faizsiz borç vermesi, kitap tavsiye etmesi, bir depoda namaz kılması, dini kitaplar satan bir dükkana girmesi, erkeklerin altın takmasına karşı olduğunu bir konuşmasında söylemesi, oruç tuttuğunu saklaması, evinde toplu namaz kılınması” şeklinde sıralandı. Eşi de takibe alınan Küçükgülüm’ün evi aranmış.

4 ASKERE BALYOZ SORGUSU

3 emekli albay ile 1 astsubay serbest
Balyoz Darbe Planı soruşturması kapsamında dün 3’ü emekli albay 4 kişi daha ifade verdi. Gölcük Donanma Komutanlığı ve emekli Albay Hakan Büyük’ün Eskişehir’deki evinde ele geçirilen yeni Balyoz belgeleriyle ilgili soruşturma kapsamında dün biri kadın 3 emekli albay ile bir muvazzaf astsubay Balyoz savcısı Hüseyin Ayar tarafından sorgulandı. 4 şüpheli serbest bırakıldı.

Star



Bu haber 1,165 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,839 µs