En Sıcak Konular

Işık: Aziz Yıldırım'ın tedavisi uzun sürecek

23 Temmuz 2011 08:28 tsi
Metris Cezaevi'nde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Aziz Yıldırım'ın avukatı Faik Işık, Yıldırım'ın böbreklerinde ciddi bir rahatsızlığın olduğunu ve tedavinin uzun süreceğini söyledi.

Futbolda şike soruşturması kapsamında Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Aziz Yıldırım rahatsızlanarak Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

NTV Spor Muhabiri Aykut Yıldırım'ın sorularını yanıtlayan Aziz Yıldırım'ın avukatı Faik Işık, Yıldırım'ın böbreklerinde ciddi bir rahatsızlık olduğunu ve içeriden alınan bilgilere göre tedavinin günlerce sürebileceğini söyledi. 

Aziz Yıldırım'ın sağlık sorunlarının ciddi olduğunu ve tedavi sürecinin uzun süreceğini belirten Faik Işık, "Bize sağlık durumunu maalesef doktorlar değil de içeride bulunan diğer avukat arkadaşlar verdi. Çünkü tutuklu olduğu için emniyet tedbirlerince telefon dahil içeriye hiçbir şey sokulmuyor. Başkanımızın zaten sorguda da yüksek tansiyonu ve şeker hastalığı vardı. Böbreklerindeki sorunda daha ciddi bir hal aldı. Öyle kısa süreli bir tedavi değil, ciddi bir tedavi gerektiği anlaşıldı. İçerideki avukat arkadaşımızın da söylediğine göre bu tedavi biraz uzun sürecek. Böbrek ile ilgili hastalık ciddi halde. Bu şartların altında tutuklu yargılamanın gereği yok, çünkü hastanın kaçacak bir yeri yok. Bu tür durumlarda yargının gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz" diye konuştu. 

Yıldırım'a uygulanan tedavinin sorunlu olduğunu ve daha iyi bir hastaneye gitmek istediklerini dile getiren Işık, "Aziz Yıldırım'ın tedavi ile ilgili sorunları var. Daha iyi bir hastaneye gitme imkanımız var ve bu şans sağlansa iyi olur. Başkanın kaçmak gitmek gibi bir niyeti yok. Mezarı bu ülkeden olan bir insan nereye kaçar. Bütün mal varlığını teminat olarak ortaya koyan bir adam. Tutukluluk bir tedbirdir ama bu bir cezalandırma mıdır anlamadık. Tedaviye uygun şartların sağlanmaması başka bir tür cezadır. Cezaevindeki revir de öyle düşünüldüğü gibi rahat bir yer değil. Sadece bir üst katta. Sonuçta demir parmaklıkların arkasında" ifadelerini kullandı. 

"AZİZ YILDIRIM UYGULANAN TEDAVİYE DİRENİYOR" 
Aziz Yıldırım'ın kendisine uygulanan tedaviye de direnip, karşı çıktığını söyleyen avukat Işık, "Başkan tedavi noktasında direniş gösterdi. Çünkü kendisine yapılan uygulamayı kabul etmedi ve direniş gösterdi. 345'e kadar şekeri çıktığında, hapishane müdürü bile zorla hastaneye götürebileceklerini söyledi. 60 yaşında bir insanın karşılaştığı psikolojik yıkımı bir düşünün. İçerideki avukat arkadaşların aldığı bilgiye göre, bu tedavinin öyle birkaç günde bitmesi beklenmiyor. Böyle bir durumda başkanın sağlığına gelecek zararın sorumlusu olurlar" dedi.

ntv



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,774 µs