En Sıcak Konular

Andıççılar iç savaş çıkaracaktı

23 Temmuz 2011 08:22 tsi
Andıççılar iç savaş çıkaracaktı
'İnternet Andıcı' soruşturmasında emekli Albay Hasan Ataman Yıldırım'ın evinde ele geçirilen bir belge, andıççıların kanlı bir iç savaş planı yaptığını ortaya koydu.

"İnternet andıcı" iddianamesinde, emekli Albay Hasan Ataman Yıldırım'ın evinde yapılan aramalar sırasında ele geçen "Hayhay" isimli notta AK Parti hükümeti aleyhine kara propaganda yapmak üzere kurduğu tüm sitelerle ilgili ayrıntıların yer aldığı iddia edildi. Belgede, Genelkurmay'ın kara propaganda yapmak üzere kurdurduğu sitelerle ilgili önemli ipuçlarının kaydedildiği de iddialar arasında. İddianamede ayrıca, savcılığa gönderilen ihbar mektubuna dair ifadelerin de araştırılarak sitelerle ilgili önemli ipuçlarının ortaya çıktığı belirtildi. Sitelerin psikolojik harekat için kurulduğu öne sürülüyor.

ÇİÇEK IĞSIZ'A SORDU

Hükümet aleyhine 'kara propaganda' yapmak amacıyla Genelkurmay bünyesinde internet siteleri kurulduğu ve fişlemeler yapıldığı tespiti, 'internet andıcı' iddianamesine girdi. 'İnternet andıcı'nın Kaos Planı'nın orijinalini Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara gönderen meçhul kişinin ikinci ihbar mektubuyla ortaya çıktığı iddianamede yer aldı. İhbar mektubunda geçen ifadelere de yer verilen iddianamede, Genelkurmay'ın 'kara propaganda' yapmak ve hükümeti yıpratmak için internet siteleri kurduğu ve bunları işlettiği ileri sürüldü. İddianamede şüphelilerin ifadelerine yer verildiği öne sürüldü. Hükümet aleyhine kara propaganda yaptığı öne sürülen ve basında haber olduktan sonra yayını durdurulan internet sitelerinin Albay Dursun Çiçek'in Orgeneral Hasan Iğsız ile yaptığı görüşme sonrasında tekrar faal hale getirildiği iddiasının Çiçek ve Iğsız'a sorulduğu ileri sürüldü. Iğsız'ın bunu kabul etmediği iddia edildi.. Andıçta 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız ile Albay Dursun Çiçek'in de imzasının bulunduğu iddia edilirken, andıçta günlük takip edilen Türkçe yabancı dilde yayın yapan 140'a yakın internet sitelerinin tek tek fişlendiği öne sürülüyor. Bu sitelerin karşısına "Bölücü",irtacıcı, milliyetçi, aşırı sol,, tarafsız, AB yanlısı" gibi notlar düşürüldüğü de iddia ediliyor. Andıçta kurulacak psikolojik harekât siteleri için alınacak güvenlik önlemleri de iddianamede ayrıntılı olarak yer aldığı öne sürüldü..

2. Ergenekon davasının tutuklu sanığı Emekli Deniz Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım'a yönelik yapılan aramalar sırasında aramalarda ele geçirilen "hayhay" isimli belgenin de iddianamede yer verildiği öne sürüldü. Rum, Ermeni, Kürt, dindar düşmanı internet sitelerinin hepsinin iç savaş çıkartacak içerikte yayın yaptığı bilgisi iddianameye girdi.

yenişafak



Bu haber 889 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,479 µs