En Sıcak Konular

BDP'li vekiller kamp için Van'da

21 Temmuz 2011 21:50 tsi
Van Gölü kıyısında yaz kampına giren Bağımsız ve Demokrasi Partisi milletvekilleri, demokratik özerkliği ele alacak.

Bağımsız seçildikten sonra BDP grubunu oluşturan milletvekilleri 5 gün süreli 'yaz kampına' katılmak üzere Van'a geldi. Edremit İlçesi'nde bulunan Merit Otel'de 5 gün sürecek olan toplantıya katılacak miletvekilleri Van'a gelmeye başladı.

İlk olarak BDP Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan, Sebahat Tuncel, Pervin Buldan, Erol Dora, Murat Bozlak, Halil Aksoy, Leyla Zana, Sırrı Sakık ve Özdal Üçer Van'a geldi. Van Gölü kıyısında bulunan toplantının yapılacağı otelin havuz başında bir araya gelen milletvekileri, çaylarını yudumlayıp, güneşin batışını izledi.

Yarın başlayacak olan toplantıyla ilgili açıklamalarda bulunan BDP Gurup Başkan Vekili Hasip Kaplan, Antalya ve Mersin'den sonra Van Denizi kıyısında da toplantı yapmayı kararlaştırdıklarını söyledi.

Kaplan, "Her seçim dönemi sonrası miletvekilleri ile birilikte iç görüşme, konuşma, planlama gibi bir çalışma yapıyoruz. Bu tamamen bizim iç görüşmemiz. Bunu geleneksel hale getirdik. Bu sene de Van'dayız. Burada bütün arkadaşlarımız vardır. Bazıları mazeretli olacak. Kimisi sağlık, kimisi bir başka görev nedeniyle yok. Ama bunun sayısı azdır. Diğer toplantılarımızda da bu durum oldu. sıkıntımız yok. Şerefettin Elçiyle ilgili de zaten Sayın Demirtaş'ın açıklaması var" dedi.

Şimdiye kadar yaptığı açıklamalarda kamp sonuna kadar konuşmayacağını belirten Altan Tan ise değerlendirmesinde, Türkiye'deki basının üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek peşinde olduğunu söyledi. Tan, basının BDP içersinde çatlak olur mu? bunun peşinde olduğunu belirterek, "Biz Türkiye'nin önünü açmak istiyoruz. Kürt meselesini çözmek istiyoruz. Arkadaşlarımız hepsi aynı şarkıyı çalar, aynı sözleri söyler. Ama tartışılır konuşulur, değerlendirilir, burda yapılacak olan son gündemi değirlendirmektir. Türkiye'de ne oluyor, ne bitiyor. Şartlar olaylar, hadiseler hepsi değirlendirilecektir" diye konuştu.

Ertuğrul Kürkçü ise, toplantı sonunda bir yol haritasının ortaya çıkacağını belirtirken, farklı görüşlerle ilgili de gruptaki herkesin aynı fikirde olamayacağını, görüş ayrılıklarını olabileceğini söyledi.

DTK tarafından ilan "Demokratik özerlkil" ve "TBMM boykot" konularını yarın masaya yatıracak olan BDP grubu, bugün akşam saatlerinde ise Van Belediyesi tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Van Gölü Kültür ve Sanat Festivali'ne katılmak üzere Van Kalesi'ne gitti.

Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,887 µs