En Sıcak Konular

Türkiye 1. si 'Diplomat' olmak istiyor

21 Temmuz 2011 21:21 tsi
LYS Türkiye birincisi seçilen Deniz Çağlın, geçen yıl Japonya'da 70 ülkeden 280 öğrencinin katılımıyla düzenlenen 42. Dünya Kimya Olimpiyatları'nda gümüş madalya almıştı.

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) 2011'de TM-1, TM-2 ve TM-3'te Türkiye birincisi olan İzmir Özel Yamanlar Anadolu Lisesi ve Körfez Dershaneleri öğrencisi Deniz Çağlın (17), diplomat olmak istediğini söyledi.

Mutlu haberi okulunda alan öğrenciyi ilk kutlayanlar ev hanımı annesi Sevim Çağlın, lokanta işleten babası Şenol Çağlın, öğretmenleri ve arkadaşları oldu.

Deniz Çağlın, 2011 Yüksek Öğretime Giriş Sınavı (YGS)'nda YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinde ikinci olmuştu.Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından kurulan dört kişilik millî takımda yer alan Çağlın, geçen yıl Japonya'nın Tokyo şehrinde 22-28 Temmuz 2010 arasında 70 ülkeden 280 öğrencinin katılımıyla düzenlenen 42. Dünya Kimya Olimpiyatları'nda gümüş madalya almıştı.

Birinciliğinin kendisi için biraz sürpriz olduğunu belirten Çağlın, "Önce inanmak, sonra da çalışmak gerekiyor. İnanan ve çalışanın kazanacağına, inanan herkesin başaracağına inanıyorum.

Allah'a şükrediyorum." dedi. Özellikle matematik dersini çok tekrar ettiğini anlatan Çağlın, diplomat olmak istediğini, bunun için de hukuk ya da uluslararası ilişkiler okumak istediğini söyledi.

Özel Yamanlar Koleji ve Körfez Dershaneleri için bu başarıların artık gelenek haline geldiğinin altını çizen Deniz Çağlın, "İlköğretimden sonra bu disipline uydum. Hocalarımın çizdiği bir yol vardı ve yönümü belirledim. Ona göre çalıştım, eksiklerimi giderdim.

Sosyal olarak şiir ezberlemeye,kitapokumaya ilgim var. Halı sahada her hafta bir iki maç oynadık. Münazara yarışmalarına katıldım,basketboloynadım. Vatana millete hizmet etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Heyecanla sevinci birarada yaşadığını kaydeden enne Sevim Çağlın da Yamanlar Koleji'ne ve Körfez Dershaneleri'ne teşekkür etti. Oğlunun ilköğretimden beri düzenli ders çalıştığını ve kitap okuduğunu aktaran baba Şenol Çağlın ise, "Güzel bir duygu yaşıyoruz.

Rabbim'e ne kadar dua etsek azdır. İlköğretimden beri düzenli ders çalıştı, kitap okudu. Disiplinli ve düzenli çalışma başarıyı getirdi." dedi.

Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,303 µs