En Sıcak Konular

MHP: Hükümet kriz çığırtkanlığı yapıyor

21 Temmuz 2011 16:35 tsi
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, AK Parti'nin yönetim kadrosu ve hükümetin. kriz çığırtkanlığı yapmaya başladığını öne sürdü.

Ayhan, "Televizyon televizyon dolaşıp durumun vehametini anlatmakta, muhalefet partilerinin çözüm önerisi ortaya koymadığını ifade etmektedirler. MHP olarak durumun ne kadar ciddi olduğunu uzun süredir anlatarak hükümeti defalarca ikaz ettik. Bize kulaklarını tıkayan AKP iktidarı, bu defa fakir fukarayı, olmayan parasını tasarrufa davet etmektedir. Bu durum, nasıl bir ruh hali içinde olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Cari açığı, önemli bir kısmının kaynağı nereden geldiğini bilemedikleri finansmanla kapatan, iyi dedikleri bütçe uygulama sonuçlarında gelirlerin hangi yapısal değişikliği gösterdiğini ifade etmeyen bir iktidarla karşı karşıyayız." dedi.

Hükümetin aflarla bütçeyi düzeltmeye çalıştığını, ithalat artışından sağladığı vergi tahsilatıyla bütçe açığını kapatmaya çalıştığını iddia eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan, "Hükümet, üç ay önce bürokratlara ne talimat verdiğini açıklamalıdır. Bağımsız kurullara talimat yağdıran hükümet, gerekli önlemleri kendisi almaktan neden kaçmaktadır? Fakir fukaraya tasarruf yapın diyen bir zihniyet, yandaşlara da aynı şeyleri önermekte midir? Zorunlu tasarruf için fakir fukaraya elektronik kelepçe takacaklar mıdır? Türkiye'nin tasarruf kabiliyetini ortadan kaldıran, bizatihi bu hükümetin kendisidir." şeklinde konuştu.

Hükümetin istihdama çare bulamadığını da savunan Emin Haluk Ayhan, şunları kaydetti: "Anayasa'ya aykırı olarak, aldıkları yetkinin dışında uygulamalara başlamışlardır. Ekonomi Bakanlığı'na makro bakış açısı getirecek bir birim oluşturmaktan korkmuşlar, gümrük ve iç ticareti kontrol edecek şekilde bir yapı oluşturma çabası içine girmişlerdir. Bu çarpık düşünce, Hazine'yi Başbakanlık'a bağlarken DPT'yi da yatırımlara takoz oluyor düşüncesiyle yapısını hiç değiştirmeden Başbakanlık'tan ayırarak bakanlık haline getirmiştir."

(CİHAN)

Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,917 µs