En Sıcak Konular

Suriye'de ordunun baskınları artıyor

21 Temmuz 2011 14:25 tsi
Suriye'de Mahir Esad'a bağlı birlikler, eylemlerin kitlesel bir şekilde yapıldığı kentleri basıyor ve halkın üstüne rastgele ateş açıyor. Son olarak Humus'a giren Esad birlikleri, çok sayıda kişiyi öldürdü.

Suriye'deki insan hakları örgütleri, ülkenin 3. büyük şehri Humus'u Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kardeşi Mahir'e bağlı birliklerin kuvvetli ateş altına aldığını ve sonrasında da tutuklama furyası başlattığını bildirdi.

Humus'un özellikle Bab El Seba bölgesi olmak üzere farklı bölgelerinde Mahir'e bağlı birliklerin ateşinin sürdüğünü belirten insan hakları aktivistleri, en az 50 kişinin öldürüldüğünü kaydetti.

Silahlı bir çok kişinin rastgele ateş açtığını belirten Suriye kaynakları, çok sayıda kişinin yaralanmasının yanı sıra öldürülenlerin hala sokakta olduğunu ve ölülerini açılan ateşten dolayı alamadıklarını belirtiyorlar.

Şehrin merkezindeki camilerin hoparlörlerinden Bab El Seba'ya yardım için çağrı yapıldığı belirtilirken, tutuklanmaktan korktuğu için ismini vermeden konuşan bir kişi, makinalı silahlarla ateşin sabahın dördünde başladığını ve hala devam ettiğini kaydetti.

Tutuklananların bazılarının Esad karşıtı eylemlerde ön saflarda olduklarını belirten aktivistler, çoğu tutuklunun ise eylemlere bile katılmayan kişiler olduğunu dile getirdi.

İsimlerini vermeden açıklama yapan Suriyeliler, askerlerin sokağa çıkmanın intikamı olarak her gördüklerini muhalif olarak algılayıp ateş açtıklarını ifade etti.

Öte yandan Esad'ın kardeşi Mahir'e bağlı birliklerin başkent Şam'ın da balniyölerine de girdikleri belirtildi. Şam'ın merkezinde olmasa da banliyölerinde Esad karşıtı eylemler düzenli olarak yapılıyordu.

Etha

Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,151 µs