En Sıcak Konular

Son Sırp kasabı Haciç Lahey yolcusu!

21 Temmuz 2011 13:11 tsi
Hırvatistanlı Sırpların eski siyasi lideri ve eski Yugoslavya'da işlenen savaş suçlarından 7 yıldır arandıktan sonra dün yakalanan Goran Haciç, Lahey'deki mahkemeye sevk edilmesi için ön şartların tamamlandığına ilişkin Belgrad Özel Mahkemesinin aldığı

Haciç'in avukatı Toma Fila gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkilinin, Lahey'e sevk edilmesi için ön şartların tamamlandığı kararına itiraz etmeyeceğine yönelik yazılı ifade verdiğini kaydetti.

''Lahey'e sevk edilmesi için bütün şartlar tamamlandı'' diyen Fila, buna rağmen müvekkilinin cuma gününe kadar sevk edilmesini beklemediğini ifade etti.
    
FİRARDAYKEN BİRLİKTE YAŞADIĞI NİKAHSIZ EŞİNDEN ÇOCUĞU VAR
   
Fila, eşi, oğlu ve kız kardeşinin ziyaret ettiği Haciç'i, firarda olduğu sırada birlikte yaşadığı nikahsız eşinin de ziyaret edebileceğini söyleyerek, Haciç'i ailesi dışında başka kimsenin ziyaret etmesini beklemediğini kaydetti. Fila, Haciç'in nikahsız eşinden çocuğu olduğunu da belirtti.
   
Haciç'in sağlık durumunun iyi olduğunu bildiren Fila, ''Kendisi neyle suçlandığının farkında, iddianameyi de gördü, fakat iddianame konusunda bir yorumu veya ifadesi olmadı'' dedi.
   
Hırvatistan sınırları içerisinde 1991'de otonom yapı olarak kurulan Sırp Cumhuriyeti Krayina'nın eski Başkanı ve Hırvatistanlı Sırpların eski siyasi lideri ve aynı zamanda eski Yugoslavya'da işlenen savaş suçlarından aranan son kaçak Goran Haciç, dün sabah saatlerinde Sırbistan'ın Fruşka Gora ormanlık alanında yakalanmıştı.
   
Adaletten 7 yıl saklanan Goran Haciç, ''insanlığa karşı suç işlemek'', ''savaş kural ve adetlerine aykırı davranmak'', idam, işkence ve diğer suçlar olmak üzere toplam 14 suçtan eski Yugoslavya'da işlenen savaş suçları için Lahey'de kurulan mahkemece yargılanacak.

AA
 

Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,030 µs