En Sıcak Konular

Canlı bomba hedefini değiştirdi mi?

0 0 0000 00:00 tsi
Canlı bomba hedefini değiştirdi mi? Ulus'taki Anafartalar Çarşısı'nda meydana gelen ve 6 kişinin öldüğü 91 kişinin de yaralandığı patlamayla ilgili soruşturma sürüyor. Üzerinde bulunan plastik patlayıcı ile patlamayı gerçekleştiren Güven Akkuş'un 'yönünü' değiştiren panik nedeni ise...

Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin olay yerinde buldukları ceset parçalarından alınan parmak izi sonucu kimliği ortaya çıkarılan Güven Akkuş'un (28) bağlantıları araştırılmaya başlandı.

Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne bağlı birimler, Akkuş'un yasa dışı Türkiye İhtilalci Komünistler Birliği (TKİB) örgütüne mensup olduğunu, afiş asma, polise mukavemet gibi suçlardan polis kaydı bulunduğunu saptadılar.

Sivas'ın Zara ilçesi nüfusuna kayıtlı olan ve 3 kardeşi bulunan Akkuş'un cezaevinden çıktıktan sonra ablasıyla birlikte bir süre oturduğu, daha sonra ailesiyle bağlantısını kestiği belirlendi.

Uzun süredir akrabalarıyla görüşmeyen Akkuş'un terör örgütü PKK/KONGRA-GEL ile ilişkiye girme olasılığı üzerinde duran soruşturmacı birimler, yasa dışı sol örgütlerin geleneğinde sivillere yönelik eylemlerin bulunmadığını kaydettiler. İntihar saldırılarının DHKP/C tarafından kullanıldığını ve bu saldırılarında genelde resmi görevlilere yönelik olduğunu hatırlatan yetkililer, patlama sırasında bir polis aracının Anafartalar Çarşısı önüne yanaşmasının saldırganı panikletme olasılığı üzerinde de duruluyor. Altındağ İlçe Emniyet Müdürülüğüne bağlı bir polis aracının Anafartalar Çarşısı önünde patlamadan yaklaşık 1 dakika önce durarak bir başkomiseri indirdiğini, elinde telsiz olan sivil başkomiserin patlamada ön camı kırılan otobüsün yavaşlaması üzerine karşıya geçtiği ve bu sırada patlamanın meydana geldiğini kaydettiler.

Aynı yetkililer, saldırganın hedefinin başka bir yer olabileceği, Kızılay'da bir süre önce kafeye tuvalet ihtiyacını karşılamak için gelen polisleri görerek panikleyen yasa dışı DHKP/C terör örgütü mensubu gibi panikleyerek patlatmış olabileceğini söylediler.

Terör örgütünün “hücre” tipi ve “yurtsever cephe” tarzı evler tutarak eylemlere buralarda hazırlandığını kaydeden yetkililer, birincide “aile görünümü”, ikincide ise “bekar olan ve aynı görüşte kişilerle barındıklarını” kaydettiler.
Yetkililer, intihar saldırısı yapacak kişilerin vazgeçme olasılığı ile patlayıcı düzeneğinin hazırlanması sırasında refakatçi örgüt üyeleriyle birlikte hareket ettiğine dikkat çekerek, Akkuş'un nerede kaldığı, yanındaki refakatçinin kim olduğuna ilişkin araştırmaların da sürdüğünü bildirdiler.
hürriyet



Bu haber 325 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,711 µs