En Sıcak Konular

IMF: Yunanistan iflastan kurtulsa bile...

21 Temmuz 2011 11:26 tsi
IMF: Yunanistan iflastan kurtulsa bile... Euro Bölgesi Liderler Zirvesi’nden önce bir rapor yayımlayan IMF, Yunanistan’ın borç krizinden kurtulması halinde bile krizin Euro Bölgesi’ne yayılma riski bulunduğu uyarısı yaptı. IMF, “Euro Bölgesi’ne yayılan bir kriz küres

ULUSLARARASI Para Fonu (IMF), Euro Bölgesi ekonomilerine ilişkin son raporunda, Yunanistan’ın borç krizinde temerrütten (tercihli iflas) kaçınılsa bile, krizin Euro Bölgesi’ne yayılması riskinin kolay kolay giderilemeyeceği yönünde uyarıda bulundu.

IMF, bugün Brüksel’de toplanan Euro Bölgesi Liderler Zirvesi öncesinde yayınladığı raporunda, Yunanistan’a yönelik ikinci yardım paketi tartışmalarının tüm Euro Bölgesi’ne zarar verdiğinin de altını çizerek, “Euro Bölgesi’ne yayılan bir kriz küresel ekonomiye de zarar verir” ifadesini kullandı. Avrupa Birliği (AB) liderlerini acil olarak harekete geçmeye çağıran IMF, Euro Bölgesi üyelerinin ve Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) krizdeki ülkelere yönelik bugüne kadar yürüttüğü kurtarma çabalarının ve desteğinin uluslararası piyasalarda ikna edici bir etkisi olmadığına dikkat çekti.

AB liderlerinin Euro Bölgesi’ndeki krizin yayılması riskine karşı acil çözüm üretmeleri gerektiğinin vurgulandığı raporda, şu değerlendirme yer aldı: “Özellikle Yunanistan gibi en zayıf ekonominin problemlerinin yayılması Euro Bölgesinde beklenmedik sonuçlar doğmasına neden olabilir. Konu ile ilgili çözüm bulmak yerine daha fazla tartışma yapılması durumunda krizin yayılma riskleri ciddi şekilde artabilir. O nedenle daha fazla zaman kaybedilmemeli. Henüz kapsama alanı net olarak belli olmayan krizin ne tür sonuçlar doğurabileceği de belli değil. Euro bölgesi krizdeki ülkelere dönük çözüm arayışında daha fazla gecikmemeli ” denildi.

IMF’nin önerileri

IMF, “440 milyar Euro olan AB Finansal İstikrar Fonu’nu (EFSF) büyütmeli ve daha esnek bir yapıya kavuşturmalı. Krizin çözümünde özel sektörün üstlenmesi gereken rol belirlenmeli. Zayıf bankaların güçlendirilmesi şart” diye uyardı.

Times: İkinci bir kriz geliyor

İNGİLİZ Times gazetesi, Avrupa’da ikinci ekonomik krizin yaklaştığına dikkat çekerek, önlem alınmazsa ağır bedeller ödenebileceğine işaret etti. Gazete, Yunanistan’daki krizin İspanya ve İtalya’ya sıçramasını önleyecek adımları atmakta geciken liderlere karşı piyasaların sabrının azaldığını yazdı. Times, “Doğru kararlar alınmazsa, insanlar işlerini kaybedecek, emeklilik fonları eriyecek” ifadelerine yer verdi.

Ajanslar

Bu haber 1,044 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,522 µs