En Sıcak Konular

Murdoch'un gazeteleri inceleme altında

21 Temmuz 2011 10:35 tsi
Telekulak skandalında, gözler şimdi de Avustralya'ya çevrildi.

Rupert Murdoch'un telekulak skandalı, İngiliz gazetelerinin manşetlerini meşgul etmeye devam ederken, ülkede yayın yapan gazetelerin üçte ikilik kısmının Murdoch grubuna ait olması sebebiyle gözler şimdi de Avustralya'ya çevrildi. Avustralya Başbakanı Julia Gillard, Murdoch'un gazeteleri için Avustralya meclisinde de soruşturma başlatacağını açıkladı.

Gillard açıklamasında, "Ülkemde de bu 'korkunç' telefon dinlemelerinin yapılıp yapılmadığını inceleyeceğiz. Bu olay çok iğrenç bir durumdur." dedi. Ayrıca, Murdoch'un Avustralya'daki tüm gazetelerin üçte ikisinin sahibi olduğu ve medyada tekel oluşturduğuna dikkat çekildi.

Ülkedeki siyasetçiler, Avustralya medyası için bağımsız bir soruşturma kurulu tarafından araştırma yapılmasını istiyor. Yeşiller Partisi'nin öncülüğündeki girişime sıcak bakan Gillard'ın, Senato'da, medya sahipliği kanunları, gazetelerin oto kontrolü, gazeteci ahlakı ve yorum haberleri masaya yatıracağı belirtiliyor. Avustralya medyasında çıkan haberler konusunda kendisinin de bazı şikayetleri olduğunu belirten Gillard, özellikle iklim değişikliği ile ilgili haberlerin tarafsızlığını koruyamadığını belirtti. Gillard, "Bu konuda meslektaşlarımla oturup bir soruşturma ihtimalini konuşmaya hazırım. İngiltere'de olanlar midemi bulandırdı." dedi.

YEŞİLLER LİDERİ BROWN: GELİŞMELERDEN DERİN ENDİŞE DUYUYORUM

Yeşiller lideri Brown ise "Avustralya'da da benzer olayların yaşanabileceği konusunda derin endişeler var." açıklamasını yaparken, Federal eski Başbakan Paul Keating ise "Avustralya'daki gazetelerin oto kontrol sistemi bir şaka gibi." ifadesini kullanıyor. Keating, basından şikâyeti olanların yine gazeteler tarafından finanse edilen bir basın konseyine başvurmak zorunda kalmalarını eleştiriyor. İşçi Partisi Senatörü Doug Cameron ise "Murdoch imparatorluğu demokrasi için bir tehdit oluşturuyor" açıklamasını yaptı.

Cameron ayrıca Murdoch'un sahibi olduğu gazetelerden birisi olan Australian Gazetesi'ni de taraflı yayınları nedeniyle eleştiriyor. Bu arada bağımsız senatör Nick Xenophon'da hükümeti büyük medya kuruluşlarını korumakla suçlayarak, bu konuda reform çağrısı yaptı.

cihan



Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,411 µs