En Sıcak Konular

Korkut Özal'ın tutarsızlık tepkisi

21 Temmuz 2011 08:26 tsi
Korkut Özal'ın tutarsızlık tepkisi

Semra Özal’ın, eşine ait ‘saç tellerini’, Ahmet Özal’ın ise ‘özel ses kayıtlarını’ savcılığa teslim etmemesine kardeş Özal’dan sert tepki geldi.

“Yaptıkları tutarsızlık” diyen Özal, kendisinin savcıya gideceğini söyledi. Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ağabeyi Korkut Özal kardeşine ait saç telleri ve ses kayıtlarının Semra ve Ahmet Özal tarafından savcılığa teslim edilmemesine sert tepki gösterdi. Bu tavrın soruşturmayı çıkmaza sürükleyeceğini belirten Korkut Özal, “Semra ve Ahmet’in yaptıkları tutarsızlık. Savcı beyle görüşüp ‘Yapmam gereken bir şey var mı’ diyeceğim” dedi. Semra Özal, eşine ait ‘saç tellerini’, Ahmet Özal ise babasının ‘özel ses kayıtlarını’ savcılığa teslim etmedi. Bunun üzerine merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın şüpheli ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise Özal’ın mezarının açılmasını son çare olarak gündemine aldı.

SORUŞTURMAYI ETKİLER

Bu gelişme üzerine harekete geçen Turgut Özal’ın ağabeyi Korkut Özal, BUGÜN’e çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Kardeşine ait saç telleri ve ses kayıtlarının Semra ve Ahmet Özal tarafından savcılığa teslim edilmemesine sert tepki gösteren Korkut Özal, bu tavrın soruşturmayı akamete uğratacağını söyledi. Korkut Özal, Semra ve Ahmet Özal’ın kamuoyuna açıklamasına rağmen delilleri yargıya teslim etmemesini, “Semra ve Ahmet Özal’ın kamuoyuna açıkladıkları delil ve bilgileri savcılıkla paylaşmamaları büyük bir tutarsızlık olur” sözleriyle değerlendirdi.

SORU İŞARETİ DOĞURDU

Semra Özal ve Ahmet Özal’ın tavrının soru işareti doğurduğunu ifade eden Korkut Özal, “Bugüne kadar öyle iddialar ve deliller oldu ki, saçından numune alınmıştı. Biliyoruz, pek çok şey var. Şimdi tüm bunların sonunda böyle bir noktaya gelmekle soruşturmada çıkmaza gelinmiş oluyor” dedi. Özallar’ın tavrını doğru bulmadığını açıklayan Korkut Özal, “Bu tavrı savunmak mümkün değildir. Neyi anlatmak istiyorlar bilemiyorum. Tek söyleyeceğim şey soruşturmada yetersizlik var” dedi.

SAVCIYA GİDECEĞİM

Korkut Özal yaşanan bu gelişmeler üzerine soruşturmayı yürüten savcıyla irtibata geçeceğini belirterek, “Savcı beye ‘Benim yapmam gereken bir şey var mı’ diye soracağım” dedi. Özal, Turgut Özal’ın şüpheli ölümüyle ilgili delil yetersizliği gerekçesiyle Özal’ın mezarını açmayı gündemine alan Başsavcılığın adımını ise “Önemli bir yaklaşım” olarak değerlendirdi. Korkut Özal, “Bunun arkasında mutlaka bir şeyler olması lazım. Sonucunda da ne olur onu bilemiyorum. Bana göre meselenin o tarafı boşlukta” diye konuştu.

BUGÜN MANŞETTEN DUYURDU

Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili soruşturmanın delil çıkmazına girdiğini BUGÜN Gazetesi dün manşetten okuyucularına duyurmuştu. Haberde, Semra Özal ve Ahmet Özal’ın kamuoyuna açıkladıkları delilleri yargıya vermemesi yüzünden soruşturmayı yürüten savcının zor durumda kaldığı belirlenmişti. Semra Özal’ın yurtdışında bir kasada sakladığı söylenen ‘saç telini’, Ahmet Özal’ın da “Babamın ses kayıtlarını açıklayacağım. Deşifre edilip, hazırlanıyor” sözlerinin aksine ses kayıtlarını bulamadığı ortaya çıkmıştı.

Bir an önce ulaştırsınlar

Korkut Özal, Semra ve Ahmet Özal’a bir de çağrı yaptı. Korkut Özal şöyle konuştu: “Semra ve Ahmet Özal’ın elinde delil varsa ki, var dediler, bir an önce savcıya ulaştırmaları gerekir. Olaya yargı müdahale etmiştir. Vermeleri lazım, bunu zorunlu görüyorum.”

bugün



Bu haber 1,124 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,867 µs