En Sıcak Konular

'Terör örgütü, 14-25 yaş grubunu hedef alıyor'

0 0 0000 00:00 tsi
Mersin Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer, terör örgütlerinin eleman ve sempatizan kazanmak için 14- 25 yaş grubunu hedef aldığını söyledi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen ‘Terör Örgütünün Ülkeye Verdiği Zararlar, Eleman Kazanma Yöntemleri’ konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. İleri İlköğretim Okulu Başöğretmen Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül törenine Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer, Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy ile şube müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Törenden önce sunum yapan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli Başkomiser Oğuz Şahin, terör örgütüne giren kişilerin yüzde 97'sinin düşük ve dar gelirli ailelere mensup olduklarını söyledi. Şahin öğrencilere, 22 yaşındaki Salih Dağcı adlı bir üniversite öğrencisinin okulunu nasıl ve neden bırakıp terör örgütüne katıldığını, sonrasında yaşadığı pişmanlığı yazdığı günlüklerinin bir çatışma sonucu ele geçirildiğini anlatarak, alıntılar yaptı. Öğrenciler teröristin ibret alınacak öyküsünü dikkatle dinledi.

Ardından söz alan Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer, terör örgütlerinin hedef kitlesinde en çok 14- 25 yaş grubunun yer aldığını söyledi. Mahalle aralarında polis otomobili taşlayan çocukları örnek veren Ekizer, şöyle devam etti:

“Terör örgütlerinin eleman ve sempatizan kazanmak için gençleri ve çocukları hedeflediğini biliyoruz. Örneğin mahalle aralarında polis otomobili taşlayan ve bunu çok önemli bir iş yapmış gösteren çocuğun önüne top attığınız zaman taşı bırakıp topla oynadığını bizzat gördük. Terör örgütleri, sinsice ortaya koydukları yöntemler ile kültürel farklılıkları, sosyal katmanları, ekonomik imkanları, siyasal tercihleri, dini inançları ve benzeri konuları istismar ederek saflarına kattıkları gençlerin masum ideallerini, insancıl yönlerini, enerjik ve dinamik bedenleri yok etmektedir. Gençlerimizin terör örgütlerinin oluşturduğu tuzaklara karşı son derece uyanık olmaları, Atatürk ilke ve inkılaplarından taviz vermemeleri gerekmektedir. Aksi taktirde, ülkemizin ve kendi geleceklerinin yok olacağı unutulmamalıdır.”
Konuşmaların ardından kompozisyon yarışmasında dereceye giren 20 öğrenci ayakkabı ve saatle ödüllendirildi.

hürriyet



Bu haber 421 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,929 µs