En Sıcak Konular

İş dünyasından Başbakan'a destek

20 Temmuz 2011 16:03 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin AB Dönem Başkanlığı ile ilgili olarak restine iş dünyasından da destek geldi.

Türkiye'nin dik duruşunun memnuniyet verici olduğu belirten işadamları, aynı bölgeye elektrik verilmesi meselesini de komşuluk ilişkilerinin gereği olarak niteledi.

Başbakan Erdoğan'ın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin AB Dönem Başkanlığı'nı kabul etmedikleri yönündeki açıklamalar olumlu yankı buldu. SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Başbakan Erdoğan'ı tebrik ettiğini ifade ederek, "Başbakan iyisini yaptı. Biz çadır devlet miyiz? Her dediklerine peki diyeceğiz?" ifadelerini kullandı. Deniz üssünde patlama ve Vasiliko elektrik santralinin devre dışı kalmasının ardından enerji açığı yaşayan Rum kesimine elektrik verilmesini de Müslümanlığın verdiği iyi niyet göstergesi olarak nitelendiren Konukoğlu, bunun Türkiye'nin kötü niyetli olmadığını ortaya koyduğunu kaydetti.
     
Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) Başkanı Cahit Erbalcı da Başbakan Erdoğan'ın çıkışına destek verdi. Kıbrıs'taki halkların iyi ilişkiler içerisinde olmasını arzu ettiklerini anlatan Erbalcı, bunun ticarete de olumlu yansıyacağını dile getirdi. İki tarafın da zeytin dalı uzatması gerektiğinin altını çizen Erbalcı, elektrik verme meselesinin de bir insanlık gereği olduğunu vurgulayarak, "Biz darda kalanlara düşmanlık beslemeyiz. Bu noktada komşu olarak da dostane bir şekilde yaşamak isteriz." değerlendirmesinde bulundu.   
   
Yıllardan bu yana bazı mihrakların Türkiye'nni komşu ülkelerle olan ilişkilerinin iyi olmamasını istediğini belirten Erbalcı, artık bu kabuğun kırıldığını, ticari noktada da aynı ilişkilerin Kıbrıs'ta da devam etmesi gerektiğini savundu.
    
Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı Kasım Fincan ise Başbakan'ın Rum kesimi ile restine destek verdiklerini belirterek, Kıbrıs meselesinin önemine değindi. KKTC üzerindeki haksız kısıtlamaların kaldırılması noktasında adım atılması gerektiğini kaydeden Fincan, buradaki Türklerle Rumlar arasında ortak bir gelecek öngörülüyorsa haksız tecridin uygulanmamasının doğru olacağını savundu. Yaşanan gelişmelerin yanında Rum kesimine elektrik verilmesinin de önemli bir detay olduğunu söyleyen Fincan, yapılan yardımın Türkiye'nin art niyetinin bulunmadığının bir ispatı olduğunu aktardı.


Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,570 µs