En Sıcak Konular

"Millet aşağılanıyor!"

0 0 0000 00:00 tsi
AK Parti'nin 27 Mayıs'ta saflarına katmaya hazırlandığı CHP eski Genel Sekreteri Ertuğrul Günay, 22 Temmuz'daki genel seçimlerin büyük önem taşıdığını düşünüyor.

CHP eski Genel Sekreteri Ertuğrul Günay, eski partisine sert eleştirilerde bulundu.
 
Günay'a göre, cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında Parlamento, hukuk ve demokrasiye karşı yapılanlar milletin hafızasında önemli bir yer tutuyor. 27 Mayıs 1960'tan tam 50 yıl sonra milli iradeyi vesayet altına alma çabalarının gözlemlendiğine dikkat çeken Günay, yaşananları ve seçimden beklentisini şöyle özetliyor: "Türkiye'de derin bir sınıfsal çatışma var. Eski kentsoylular ile Batılı yaşam tarzını her şeyin üstünde tutanlar, kendi değerlerini yeterince benimsemeyenleri hor görüyor, hatta aşağılıyor. 22 Temmuz'da bu eksende derin bir çekişme yaşanacak. Sandıkta demokrasiyi içselleştirmeyen, yeni, genç, dinamik arayıştaki insanları 'ötekileştirmeye' çalışan anlayışlara gereken cevabın verileceğini umut ve temenni ediyorum."

Günay, Atatürkçülük ve Cumhuriyet'in kimsenin tekelinde olmadığını belirtirken, Atatürk ve Cumhuriyet ile kavga içinde olan bir kesimin de bulunmadığını kaydediyor. Atatürkçülüğü dans etmek ve balo düzenlemek olarak görenlerin kendisi için hiç derecesinde olduğunu ifade eden Günay, "Atatürkçülük, milletin hayat seviyesini yükseltmektir. Seçkinlere, zenginlere, halka tepeden bakanlara, toplumdan kopuk hayat tarzını dayatanlara değil sıradan yurttaşa, Anadolu insanına sahip çıkmaktır." diyor. Kamuoyunda uzun süredir devam eden "rejim, cumhuriyet" eksenli tartışmayı yanlış bulan CHP eski Genel Sekreteri Günay, toplumun geniş kesimlerinden oy alan partilerin milletin temel değerlerini istismar etmemeleri gerektiğinin altını çiziyor. İnanç ve ahlak gibi Atatürk ve Cumhuriyet'in de toplumun ortak değeri olduğunu vurgulayan Günay, "CHP, Atatürk'ün temsilcisi değildir. Hiçbir parti Atatürk'ü de, dinimizi de tekeline alamaz." ifadelerini kullanıyor.

Başbakan Erdoğan'ın bizzat teklif götürdüğü Günay, kararını birkaç gün sonra kamuoyuna açıklayacak. AK Partililer, "Milletvekili adayımız olacak, seçim beyannamesini yazacak ve anayasa reformuna da imza atacak." diyerek Günay'ın adaylığına kesin gözüyle bakıyor. Günay ise şu aşamada, "Geniş bir çerçevede değerlendirmelerim sürüyor. Tercihim halktan ve Hak'tan yana olacak." demekle yetiniyor. Ertuğrul Günay, siyaseti ülkeyi yönetme arayışı olarak gören dostlarının AK Parti'ye girmesini istediğini, siyaseti takım tutma gibi algılayanlar ile CHP'yi sosyal demokrat parti "zanneden"lerin buna karşı çıkarak direnç gösterdiğini ifade ediyor. 

Zaman



Bu haber 294 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,811 µs