En Sıcak Konular

2 şehirde kanlı terör eylemi önlendi

0 0 0000 00:00 tsi
Mardin'de bugün polisin yaptığı operasyonda canlı bomba olan PKK’lı bir terörist yakalandı. Adana'da ise biri kadın 2 kişi, yaklaşık 5 kilogram plastik patlayıcıyla ele geçirildi. 

Mardin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, üzerinde bomba taşıyan ve eylem hazırlığında bir teröristin kente geleceği yönündeki ihbar üzerine harekete geçti. Nusaybin ve Kızıltepe İlçesi istikametinden gelen araçları aramaya alan polis, bir minibüs içinde üzerinde bomba olduğunu belirlediği bir erkeği gözaltına aldı. Polis, PKK’lı teröristin Mardin merkez ya da Diyarbakır’da canlı bomba olarak eylem hazırlığı içinde bulunduğu belirleyip, gözaltına aldığı teröristle ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Polis yetkilileri, teröristin üzerinden ne kadar bomba bulunduğunu açıklamazken, olayla ilgili açıklamaların daha sonra yapılacağını belirtti.

ADANA'DA 5 KİLO PLASTİK PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ

Adana'da biri kadın 2 kişi, yaklaşık 5 kilogram plastik patlayıcıyla yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, ihbar ve istihbarat çalışmaları sonucunda elde edilen bilgiler doğrultusunda, 01 T 2337 plakalı taksi, Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde takibe alındı. Taksi, Mustafa Kemal Bulvarı'nda Dadaloğlu Kavşağı'na geldiğinde, takibe alındığını fark eden araçtaki biri kadın iki kişi, inerek yaya olarak kaçmaya çalıştı. Ekipler, iki kişiyi etkisiz hale getirdiler. İki kişi ile gözaltına alınan şoför, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. TEM, Asayiş ve Güvenlik şube müdürlüğü ekipleri tarafından, kaçan kişilerin yanlarında götürmeye çalıştıkları çanta ile taksinin çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı ve bulvar araç trafiğine kapatıldı. Çantada yapılan ilk incelemede, yaklaşık 5 kilogram ağırlığında, ağır hasar verebilecek özellikte plastik patlayıcı bulunduğu tespit edildi. Patlayıcılar, olay yeri inceleme ekiplerince, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Yetkililer, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü bildirdiler.

 

 



Bu haber 370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,600 µs