En Sıcak Konular

CHP'nin itirazı CHP'nin yurdunu kapadı

20 Temmuz 2011 09:23 tsi
Sayıştay CHP'nin Kadıköy'deki yurdunu CHP'nin eski bir itirazını dayanak göstererek kapattı.

Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvuruyla belediyelerin öğrencilere burs vermesinin yolunun kapatılmasına sebep olan CHP, kendi itirazının kurbanı oldu. CHP’li Kadıköy Belediyesi’nin öğrenciler için yaptırdığı yurt,Sayıştaytarafından kapatıldı. Sayıştay’ın verdiği kararda, yurt için belediyenin harcadığı paranın ‘mahalli müşterek kullanılması gereken ödenek’ olduğu belirtildi.

Sayıştay, Kadıköy Belediyesi tarafından 2008’de Moda’da yaptırılan 144 kişilik öğrenci yurdunu kapattı. Yurt için Kadıköy Belediyesi’nin kasasından harcanan 240 bin TL’nin de Belediye Başkanı Selami Öztürk’ten tahsil edilmesine karar verildi. 150-200 TL karşılığında öğrencilerin kalabildiği yurt, bugüne kadar 600 öğrenciye ev sahipliği yaptı.

Sayıştay’ın ‘Öğrenci yurdu belediye tarafından işletilemez’ kararının gerekçesinde şu ifadeler yer aldı: “Belediyenin görev, yetki ve sorumluluk alanında yer almadığı halde, yükseköğrenim öğrencilerine yönelik olarak erkek öğrenci yurdu işletilmesi suretiyle mahalli müşterek hizmetler için kullanılması gereken ödeneklerin amacı dışında kullanıldığı tespit edilmiştir.”

Sayıştay ‘hatırlattı’

Sayıştay’ın kararında CHP’nin 2008’de Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvuru da hatırlatıldı. Belediyelerin öğrencilere burs vermesini düzenleyen 5102 sayılı kanunun bazı maddeleri başvurunun ardından iptal edilmiş ve belediyelerin öğrencilere burs vermesi resmen engellenmişti.

‘CHP’nin itirazı başkaydı’

240 bin liralık fatura çıkarılan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk “Kararı temyiz ettik. Yurdu da kapattık. Belediye olarak hamam işletiyoruz, köpek barınağı açabiliyoruz ancak öğrenci barınağı açamıyoruz! Benim bölgemde 40 bin öğrenci var” dedi. Öztürk’e göre yaşananın CHP’nin yaptığı itirazla ilgisi yok: “Kanuna, ‘Kredi Yurtlar Kurumu dışında kimse burs veremez, belediyeler hariç’ diye bir ibare getirilmişti.CHPitirazıyla sadece belediyelerin değil, diğer kurumların da burs vermesini talep etmişti.Anayasa Mahkemesiise aksine daha da daraltıcı bir karar verdi.”

radikal



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,395 µs