En Sıcak Konular

Çıkışı devlet gösterecek

20 Temmuz 2011 08:59 tsi
Çıkışı devlet gösterecek "Şiddete yönelen PKK’nın gittiği yerde karşısına öyle bir duvar koyulmalı ki oraya toslayacak ben artık şiddeti de uygulayamıyorum diye geri gelecek. Ve devletin gösterdiği bir yerden kendisine şerefli bir çıkış kapısı arayacak"

Prof.Dr. Sedat Laçiner, Silvan saldırısı ve Terörle mücadele nasıl olmalı? Sorusuna cevap arandığı TRT Haber AÇI programında ilginç açıklamalarda bulundu.

“Terörle mücadelede kurumlarımızda büyük eksiklikler var. Gerek TSK’da gerek Emniyet güçlerinde. Artık bir değil birden fazla Milli İstihbarat Teşkilatına ihtiyaç var. Ve bu teşkilatın bazı özelliklerinin de artması lazım. Bizdeki Milli İstihbarat Teşkilatı PKK’ya karşı yasal olarak çok az şey yapabilmekte. Mesela Afganistan’da ki pek çok operasyonu CIA yaptı. Bin Ladin operasyonunda da görülüyor ki CIA, Pentagon’la birlikte operasyonu gerçekleştiriyor. O düzeyde bir iç içe geçmişlik var. CIA’in asker gibi eğitim almış ajanları var. Bizde ki ne yapıyor bilgi topluyor, provokasyon yapıyor bir de tabii istihbaratçı deyince simit satan adam akla geliyor. Modern zamanın istihbaratçısı böyle olmamalı. Operasyonel istihbarat ayağı Türkiye’de yasa dışı, bizde yok. O zaman ne yapıyorsunuz, gidiyorsunuz bir çete reisine şu adamı öldür ya da şu operasyonu yap diyorsunuz. Geçmişteki tüm örnekler bunun üzerine kurulu. MİT, Polis, Asker özellikle Jandarma teröre göre dizayn edilmemiş, mantalitesi ona göre oluşturulmamış kurumlar. Buralara bir el atılmış olsa % 5’lik, % 10’luk bir iyileşmeyle burada bir duvar oluşur. Aydınlarımız bazen şöyle bir yanılgı içine düşüyorlar. “yine silah konuşulmaya başlandı biz demokratik çözümü yapalım” Askeri çözüm-Demokratik çözüm bu başka bir şey. Demokrasiyi silah korur. Dünyanın en iyi polisi, en iyi askeri, en iyi istihbaratçısı dünyanın en iyi demokrasilerinde vardır. Onun için iki şeyi karıştırmayalım. Hukuksuz askeri-silahlı çözümle, hukuku koruyan, hukukun zorlayıcılığının içinde kalan silah başka bir şeydir. Şiddete yönelen PKK’nın gittiği yerde karşısına öyle bir duvar koyulmalı ki oraya toslayacak ben artık şiddeti de uygulayamıyorum diye geri gelecek. Ve devletin gösterdiği bir yerden kendisine şerefli bir çıkış kapısı arayacak.”


Bu haber 1,095 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,608 µs