En Sıcak Konular

Telekulak, Londra Emniyet Müdür Yardımcısına da istifa ettirdi

18 Temmuz 2011 17:20 tsi
İngiltere'de büyüyen telekulak skandalı nedeniyle dün istifa eden Londra Emniyet Müdürü Sir Paul Stephenson'ın ardından bugün, Londra Emniyet Müdür Yardımcısı John Yates de görevinden istifa etti.

Yates, 2009 yılında "News of the World" gazetesinin neden olduğu telekulak skandalıyla ilgili soruşturmanın yeniden açılmasına gerek olmadığına karar vermişti. Bu yıl başında açılan yeni soruşturmada ortaya çıkan yeni kanıtlar, polisin soruşturmayı ciddiyetle yürütmediği iddialarını gündeme taşımıştı. Yates'in de Sir Stephenson gibi gazetenin eski editörlerinden ve Londra emniyetine halkla ilişkiler konusunda danışmanlık hizmeti veren şirketin sahibi Neil Wallis'le yakın ilişkisi olduğu bildiriliyordu. John Yates, geçen hafta parlamentonun İçişleri Komisyonu üyeleri önünde skandala ilişkin soruları yanıtlayan beş polis memurundan biriydi.

İngiliz basını, polisin bilgi için gazetenin muhabirlerinden para aldığı iddiası üzerine daha fazla sayıda polis memurunun görevinden istifa edebileceği ya da alınabileceği tahmininde bulunuyor.

Bu arada, dün gözaltına alınan, ancak daha sonra kefaletle serbest bırakılan gazetenin eski editörlerinden ve medya patronu Rupert Murdoch'ın sahibi olduğu "News International" şirketinin eski üst düzey yöneticisi Rebekah Brooks, yarın parlamenterlerin sorularını yanıtlayabilecek.

Brooks'un ifade vermesinin, kefaletle serbest bırakılma durumu nedeniyle tehlikeye girmiş olabileceği belirtiliyordu. Geçen hafta görevinden istifa eden Brooks yarın, Rupert Murdoch ve oğlu James Murdoch'la birlikte, İngiliz Parlamentosunun Kültür, Medya ve Spor Komisyonu üyelerinin skandala ilişkin sorularına yanıt verecek.

Komisyonun ardından parlamentonun da yarın görüşülecekleri, Çarşamba günü yapılacak bir oturumla ele alması bekleniyor. Yarın tatile girmesi beklenen İngiliz parlamentosunun, Çarşamba günkü oturum nedeniyle geç kapanacağı belirtiliyor.

Öte yandan, Murdoch'ın sahibi olduğu "News Corporation" şirketinin hisseleri Avustralya'da yüzde 7,6 oranında değer kaybederek, son iki yılın en düşük seviyesine geldi.

İngiltere'de Murdoch'ın sahibi olduğu "News of the World" gazetesiyle ilgili telekulak skandalı yaklaşık 15 gündür ülkenin gündemini meşgul ederken, gazete 10 Temmuz'da kapatılmıştı.

A.A.



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,877 µs